SOCIAL 22 mai 2011

Blocul Sing-Sing ar putea deveni în curând o amintire

de Monica Vrânceanu | 719 vizualizări

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe intenționează să desființeze blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului, ca urmare a faptului că acesta și-ar fi îndeplinit misiunea, dar și pentru a le da șansa locuitorilor blocului să evolueze.

Directorul Direcției pentru Asistență Comunitară (DAC) Sfântu-Gheorghe, Tanko Vilmos, a declarat că în Comisia socială a municipalității au avut loc mai multe discuții despre desființarea blocului social, însă acest lucru urmează să se definitiveze clar într-o perioadă mai lungă de timp.

”Primăria și-a făcut publică intenția desființării blocului social, însă aici trebuie luate în considerare mai multe aspecte. În primul rând, e o chestiune destul de dificilă, deoarece în bloc locuiesc aproximativ 110 familii pentru care vor trebui găsite soluții. Una dintre acestea ar fi trimiterea în chirie, dar și asta e problematică, nu doar din cauza posibilităților materiale reduse ale localnicilor din bloc, dar și pentru că este destul de greu să identifici în Sfântu-Gheorghe 110 locuințe de închiriat”, a explicat Tanko Vilmos.

Potrivit acestuia, s-a luat în calcul varianta subvenționării de la nivel local a chiriilor pentru familiile evacuate de la Sing-Sing, cel puțin pentru perioada de început a acestora.

Se pare că municipalitatea nu ar mai fi dispusă să suporte cheltuielile de întreținere ale blocului, care se ridică la sume lunare uriașe - mai ales la consumul de apă și cel de energie electrică. În plus, autoritățile locale consideră să cei care beneficiază de camere în blocul social nu depuns eforturi pentru a-și schimba și îmbunătăți situația socială, tocmai pentru că știu că, orice ar fi, au un acoperiș deasupra capului. Astfel, există familii care locuiesc în acest bloc de mai bine de zece ani, iar autoritățile consideră că a venit vremea ca acestea să se descurce pe picioarele lor, după ce asistența socială de care beneficiază de atâta timp s-a transformat într-un stil de viață. În blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului, construit şi amenajat de către municipalitate în urmă cu mai mulțin ani, locuiesc oficial la ora actuală 470 de persoane. Locuinţele de aici au fost acordate în baza întocmirii de către solicitanţi a unor dosare, fiind vorba de cazuri sociale.

În ceea ce privește viitoarea destinație a blocului Sing-Sing, primarul Antal Arpad a arătat recent că acesta ar putea fi transformat fie în cămin pentru studenți, fie în clădire de birouri pentru firmele aflate la început de drum - ca un nou incubator de afaceri.

Una peste alta, în cartierul Ciucului au fost reîncepute și lucrările de reabilitare a străzii Romulus Cioflec, cea care le dădea multă bătaie de cap celor care o tranzitau, mai ales pe vreme de ploaie. Odată cu începerea acestor lucrări și cu aflarea veștii că blocul social ar putea fi desființat, au și apărut primele semne de speranță în ceea ce-i privește pe proprietarii apartamentelor de aici: oamenii spun că dacă strada principală va fi reparată și cartierul va scăpa de blocul social, prețul apartamentelor ar putea crește simțitor în această zonă a orașului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Miko, 23 mai 2011
Atunci,o sa-mi cumpar o caciula si chilotii de tabla.Cine stie cum vor cauta acesti chiriasii cinstitii de la Sing Sing sa castige un alt loc de cazare gratuit sau o paine.Poate vor transfer la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.