SOCIAL 20 ianuarie 2013

Bilanț la Spitalul Județean

de Székely Emőke | 553 vizualizări

Bilanț la Spitalul JudețeanAnul 2012 a fost unul de dezvoltare la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Conducerea instituției spune că a pus accent pe îmbunătățirea infrastructurii medicale, pe achiziționarea unor echipamente noi, dar și pe lucrări menite să mărească confortul celor internați.

„Anul trecut am cheltuit aproape 920.000 de lei pe achiziționarea materialelor medicale. Am pus în funcțiune noul Computer Tomograf, secția de cardiologie a primit un ecograf nou, iar în secția de ginecologie funcționează un laparoscop nou. De asemenea am reușit modernizarea secției de oncologie, ceea ce a fost o investiție însemnată” – a declarat managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Acesta a mai spus că unitatea a obținut două certificate ISO necesare acreditării unității, proces ce va începe anul acesta. De asemenea au început lucrările la construirea noii secții de medicină legală, dar și la construirea sistemului de epurare și la modernizarea sistemului de apă și canalizare.

„Cu toate că am avut multe dificultăți, am făcut pași importanți și în procesul de consolidare a clădirii principale, aici lucrările fiind terminate în proporție de 85%. Nu este de neglijat nici faptul că am reușit să construim o nouă magazie” – a declarat András-Nagy Róbert.

În anul 2012 la Spitalul Județean au fost tratați 21.739 de pacienți, iar numărul celor care au trecut pe la Unitatea de Primiri Urgențe a fost de 30.860.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.