SOCIAL 21 aprilie 2021

Autograful lui Nadal, scos la licitație; banii vor ajuta la construirea casei pentru Iosif

de Daniela Luca | 1068 vizualizări

Acțiunea care vine în sprijinul copilului de 5 ani din Vâlcele se va încheia joi 

Alexandru Stanca, un brașovean stabilit de aproape 8 ani în Germania, a scos la licitație autograful celebrului jucător de tenis Rafael Nadal pentru a veni în sprijinul acțiunii caritabile create de părintele din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș. Banii strânși vor ajuta la construirea casei pentru Iosif, un copil de 5 ani din Vâlcele, a cărui viață s-a schimbat radical în ultimele două săptămâni, datorită implicării unor oameni pe care copilul blond, cu ochi albaștri, chinuit și sărac, nu i-a lăsat indiferenți.  

Licitația autografului jucătorului de tenis Rafael Nadal, obținut de Alexandru Stanca la un turneu din Stuttgart în 2015, are loc pe pagina de Facebook a părintelui din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș. 

„Autograful era mai mult pentru mama, ea fiind mare fan Rafa. În timp, am păstrat autograful pentru băiatul meu. Îmi doream să îl păstreze, alături de alte lucruri care să îi amintească de acel turneu. Văzându-l însă pe Iosif, pe pagina de Facebook a domnului Vasile Antonie Tămaș, mi-am dat seama că băiatul meu mă are pe mine. Atunci am decis că deși este un lucru de care sunt legat sentimental provocându-mi multe amintiri, este totuși un lucru material și am decis ca pentru Iosif să renunț la el, pentru un alt fan care își dorește acest autograf”, scrie Alexandru Stanca pe pagina de Facebook. 

Tânărul ne-a spus că a fost impresionat de cazul băiețelului din Vâlcele, despre care a aflat de pe rețeaua de socializare și că zilele următoare va trimite autograful în țară, alături de alte daruri pentru Iosif și alți copii de care are grijă părintele.  

Chiar dacă își dorea să păstreze autograful pentru fiul său, Alexandru Stanca spune că, cel mai probabil, acesta va aprecia pe viitor gestul tatălui. 

„Legat de băiatul meu, probabil va fi mândru, dar ideea este ca el să învețe să facă aceste fapte și să ajute în viitor cu cât va putea el”, ne-a spus Alexandru Stanca. 

Licitația se va încheia joi, 22 aprilie. 

Banii vor fi folosiți pentru continuarea lucrărilor la o locuință pentru Iosif, un băiat de 5 ani din Vâlcele și pentru bunica lui. 

Părintele din comună, Vasile Antonie Tămaș, a împărtășit în urmă cu două săptămâni povestea micuțului pe rețelele de socializare și a cerut ajutorul oamenilor. Băiatul are acum apă curentă în curte, electrocasnice, jucării, îmbrăcăminte, mâncare și a fost dus la un consult oftalmologic de care avea mare nevoie. Chiar dacă s-au mobilizat foarte mulți oameni, părintele spune că mai este loc de ajutor pentru ca lucrările să fie duse la bun sfârșit. 

Cei care vor să doneze pentru această cauză sunt rugați să ia legătura cu preotul pe WhatsApp, la numărul 0768 901 642 (Revolut) sau să doneze în contul RO32BTRL03301201395543XX deschis la Banca Transilvania pe numele TĂMAŞ VASILE ANTONIE cu mențiunea – „Pentru Iosif”.

Sursă foto: Facebook/Vasile Antonie Tămaş

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.