SOCIAL 12 decembrie 2011

Au venit ambulanţele SMURD

de Székely Emőke | 465 vizualizări

ISU Covasna a primit trei ambulanţe; serviciul va deveni operaţional anul viitor.

Cele trei ambulanţe SMURD care vor funcţiona în judeţul Covasna au ajuns în cursul zilei de ieri în judeţ, a anunţat prefectul György Ervin. Deşi iniţial era vorba de patru ambulanţe, numărul acestora a fost redus la trei, astfel că oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului vor primi fiecare una dintre maşinile performante. În zilele următoare este aşteptat în judeţ şi „părintele SMURD”, Raed Arafat, pentru a da în folosinţă ambulanţele echipate după cele mai înalte standarde. Maşini avem, însă personal deocamdată nu. „Cred că Raed Arafat va găsi o soluţie pentru această problemă, o portiţă spre deblocarea unor posturi, sau o altă soluţie pentru că aşa cum îl ştiu nu lasă nimic la voia întâmplării” – a declarat György Ervin.

Se ridică însă întrebarea ce se va întâmpla cu pacienţii din zona Baraoltului, o zonă izolată din multe puncte de vedere. „Avem o înţelegere cu SMURD Braşov, iar pacienţii din zona Baraoltului au fost şi până acum preluaţi de către Braşov, aşa va fi şi în continuare. În zonă se ajunge pe la Feldioara, pentru că podul de la Apaţa este închis” – a declarat prefectul György Ervin.

Aşadar în judeţul Covasna vor fi trei puncte SMURD, cu centrul la Sfântu Gheorghe, iar odată ce vor fi rezolvate problemele legate de personal, serviciul va porni în beneficiul pacienţilor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.