SOCIAL 18 octombrie 2012

Au jucat pentru Dani Kinga

de Székely Emőke | 596 vizualizări

Echipele de baschet din Sfântu Gheorghe s-au mobilizat exemplar și au organizat miercuri după masa un eveniment de caritate pentru ajutorarea profesoarei de sport Dani Kinga, care suferă de cancer, iar tratamentul ei este foarte costisitor, în jur de 10.000 de euro.

Organizatorul evenimentului și managerul echipei Sepsi-SIC, Rusz István, a declarat că s-a implicat în organizarea acțiunii pentru că știe cât de greu este să ai pe cineva apropiat, care să sufere de cancer. „Numai cei care au avut membri ai familiei sau prieteni care au suferit de această boală înțeleg cu adevărat gravitatea situației. Boala celor dragi ne doboară nu numai din punct de vedere material, dar și moral, și de aceea am decis să mă implic în desfășurarea acestei zile a baschetului” – a declarat Rusz István.

Au avut loc mai multe partide amicale între echipele de la CSȘ Sfântu Gheorghe și Bball6, dar a jucat Sepsi-SIC contra veteranelor de la OTYE și contra echipei de Divizia B băieți, Vabova. Atmosfera a fost frumoasă, iar cele câteva sute de persoane prezente în Sala Sporturilor „Szabó Kati” n-au ezitat să cumpere mai multe bilete de intrare pentru ca suma ce urma să fie donată familiei lui Dani Kinga să fie cât mai mare.

Echipa Sepsi-SIC s-a prezentat pe teren într-un echipament neobișnuit, alb-roz. „Fetele nu s-au îmbrăcat în acest echipament pentru a fi în pas cu moda, ci pentru că acestea sunt culorile luptei împotriva cancerului, iar pe echipament poartă și logo-ul anti-cancer. Sperăm să fim un exemplu în acest sens printre echipele de baschet din România și să participăm și la alte evenimente de acest fel” – a declarat managerul Rusz István.

În pauzele dintre meciuri au fost licitate câteva tricouri ale sportivilor, dar și cinci fotografii ale echipei Sepsi-SIC semnate de către jucătoare. Unele tricouri au avut mare căutare, cum ar fi cel al lui Kuti Nándor, sportiv din Sfântu Gheorghe care joacă la U Mobitelco Cluj, un tricou al Naționalei Serbiei, donat de Milica Ivanovic, sau tricoul de campioană națională, donat de Elena Dincă.

Din licitații s-a strâns suma de 2.550 de lei, și tot cam atât a venit și din vânzarea biletelor de intrare. Sumele au fost donate în întregime familiei lui Dani Kinga.

Sepsi-SIC va juca sâmbătă pe teren propriu în cadrul etapei a 6-a a Campionatului Național de Baschet contra Olimpia București, partidă ce avea loc la Sala Sporturilor „Szabó Kati” cu începere de la ora 18.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.