Atenție la toxiinfecțiile alimentare
Conducerea Spitalului de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe face apel la pacienții din unitatea sanitară, dar și la aparținătorii acestora să limiteze cantitatea de hrană adusă la spital, deoarece aceste alimente se strică ușor din cauza căldurii.
Managerul spitalului, András Nagy Róbert, a declarat că anul trecut au dotat saloanele din unitate cu frigidere, unde pacienții își pot depozita alimentele primite de acasă, dar riscul de îmbolnăvire tot există, pentru că aceste alimente nu pot fi păstrate pentru mult timp. În spital există riscul de infecții din cauza acestor alimente, lucru care ar trebui limitat.
Managerul a mai spus că în urma ultimului sondaj realizat printre pacienți, a reieșit faptul că 40% dintre ei sunt mulțumiți de cantitatea de hrană primită la spital, 31% dintre ei spun că alimentația este destul de variată, 14% dintre cei intervievați sunt de părere că mâncarea este bună, în timp ce doar 8% spun că aceasta este fără gust.