SOCIAL 17 decembrie 2010

Aproape 89 de milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului Judeţean

de Monica Vrânceanu | 489 vizualizări
Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Dr. Fogolyan Kristof din Sfântu Gheorghe, ce va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), a ajuns la valoarea finală de 88,6 milioane de lei, după revizuirea documentaţiei lucrărilor de intervenţie. Documentaţia necesară lucrărilor de intervenţie, avizele şi indicatorii tehnico-juridici pentru investiţiile în reabilitarea SJU

Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Dr. Fogolyan Kristof din Sfântu Gheorghe, ce va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), a ajuns la valoarea finală de 88,6 milioane de lei, după revizuirea documentaţiei lucrărilor de intervenţie.

Documentaţia necesară lucrărilor de intervenţie, avizele şi indicatorii tehnico-juridici pentru investiţiile în reabilitarea SJU au fost aprobate ieri de către Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, acesta din urmă trebuind să depună astăzi, la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, întreaga situaţie a proiectului de refacere a Spitalului. Potrivit preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, după revizuirea documentaţiei şi luându-se în calcul atât lucrările cât şi cheltuielile de până acum a rezultat că valoarea investiţiei în reabilitarea SJU a crescut de la 85 de milioane de lei la 88,6 milioane de lei.

Reprezentanţii Partidului Civic Maghiar (PCM) au criticat în acest context refacerea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, în condiţiile în care documentaţia mai fusese realizată cu ani în urmă, însă conducerea CJ a dat asigurări că refacerea documentaţiei în 2009 a fost gratuită.

Proiectul de refacere a SJU din Sfântu Gheorghe va fi depus de CJ la ADR în cadrul POR pe Axa prioritară "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul major de intervenţie  "Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate".

Până acum, la SJU din Sfântu Gheorghe a fost finalizat corpul C al clădirii acestuia, unde au fost investite peste 5 milioane de lei, banii venind pe filieră guvernamentală. Potrivit autorităţilor judeţene, prin acest complet de reabilitare şi modernizare, SJU din Sfântu Gheorghe va ajunge la nivelul marilor spitale din ţară ca gândire a infrastructurii.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.