SOCIAL 27 decembrie 2018

Aproape 300 de persoane, la Urgențele Spitalului Județean de Crăciun

de Iulia Drăghici - Taraș | 1078 vizualizări

Cele mai multe urgențe au fost cele de medicină internă, urmate de cele pediatrice

La Secția de Urgențe, UPU ­-SMURD, a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe s-au prezentat, în 25 și 26 decembrie a.c., 291 pacienți. În 57 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. De asemenea, în Ajun de Crăciun s-au născut doi băieți.

În funcție de specialități cazurile înregistrate s-au împărțit în felul următor: 10 urgenţe cardio­vasculare, 18 urgenţe neurologice, 17 urgenţe chirurgicale, 74 urgenţe de medicină internă, 68 urgenţe pediatrice, 5 urgenţe psihiatrice, 11 urgenţe ginecologice și 34 urgenţe ortopedice (traume). Un număr total de 6 persoane au ajuns în stare de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, iar alte 6 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. În perioada de referință  la secția UPU­ SMURD a ajuns și o victimă de accident rutier.

La secția de specialitate a spitalului au decurs 6 nașteri, 2 fete, respectiv 4 băieți au venit pe lume. Reprezentanții spitalului mai informează că pe data de 24 decembrie, în Ajun de Crăciun, s-au născut 2 băieți.

Cu o săptămână înainte, în perioada 17 și 24 decembrie 2018, s-au prezentat la Spital 825 pacienți, dintre care 263 au fost internați. Atunci, cele mai multe urgențe, 218, au fost pediatrice, urmate de cele ortopedice – 130.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.