SOCIAL 20 aprilie 2018

Aprinde o lumânare pentru Pământ!

de Covasna Media | 796 vizualizări

În 22 aprilie este Ziua Pământului

Mișcarea mondială face apel de mai multe decenii la protejarea mediului înconjurător și atrage atenția, prin acțiunile pe care le inițiază, asupra responsabilității pe care o are fiecare membru al societății  faţă de resursele naturale în vederea ocrotirii lor. Felul în care trăim astăzi va influența viitorul nostru și al generațiilor care vor urma. Protecţia şi conservarea mediului este o problemă globală, fundamentală şi constituie obiectul cooperării statelor şi a altor entităţi teritoriale.

Anul acesta, Fundația Creștină Diakonia și Primăria Orașului Covasna vor fi gazdele unei acțiuni unice cu ocazia sărbătoririi Zilei Pământului. La inițiativa Fundației „Jobb Veled a Világ” din Budapesta, va avea loc un eveniment intercultural, în cadrul căruia, prin muzică - prin cântarea unui cântec în comun împreună, atragem atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător, aderarea la un stil de viață durabil și la o mentalitate adecvată.

La evenimentul organizat pentru prima dată anul trecut la Budapesta s-au înscris și au participat 122-129 de oameni din 27 de țări. Cântăreața Bagdi Bella, președinta Fundației „Jobb Veled a Világ” a cântat împreună cu corul de copii din filmul de scurt metraj „Mindenki”, premiat în 2016 cu premiul Oscar, cântecul „Aprinde o lumânare pentru Pământ”. Bagdi Bella a fost în direct pe Facebook și cine a dorit i s-a putut alătura.

În data de 20 aprilie 2018, vineri, la ora 10:30, Bagdi Bella va cânta la Casa de cultură din orașul Covasna împreună cu corul de elevi „Tiszta Szív”, dirijor Gyerő Katalin, și alți 350 de copii în limba maghiară cântecul compus pentru acest eveniment și în limba română cântecul „Imnul Pământului”. Organizatorii -  Fundația Creștină Diakonia, Primăria Orașului Covasna, Liceul „Körösi Csoma Sándor” și Liceul „Avram Iancu”- îi îndeamnă pe cei interesați să se înregistreze pe Facebook la evenimentul „Énekelj a földért”.

La evenimentul intercultural organizat de Fundația Creștină Diakónia vor cânta în spațiul virtual mii de copii români, maghiari, romi din Centrele de zi și din programele „Școală după școală” din cele șapte județe (Mureș, Cluj, Bihor, Alba, Covasna, Sălaj și Harghita) care fac parte din Proiectul de incluziune socială finanțat de HEKS-EPER-Fondul de Întrajutorare al Bisericii Evanghelice din Elveţia, de peste 70 de primării din cele șapte județe și de organizații ale societății civile (Fundația Creștină Diakonia, Caritas Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă).

Cei interesați pot învăța cântecele, intrând pe site-urile http://enekeljafoldert.hu / https://www.youtube.com și IMNUL PĂMÂNTULUI SÎNTANDREI 2010.

Cei care doresc să participe la eveniment, trebuie să se înregistreze în prealabil pe site-ul http://enekeljafoldert.hu/csatlakozas/

20 aprilie este vineri. Astfel, școli, diverse instituții, comunități pot sărbători Ziua Pământului împreună în această zi cântând cântecul „Gyújts egy gyertyát a Földért” sau „Imnul Pământului”.

22 aprilie este duminică. Familiile, cercurile de prieteni pot sărbătorii această zi acasă sau în locurile preferate, în natură.

În 22 aprilie, la ora 20:00, Bagdi Bella va fi în direct pe pagina de Facebook.

Persoane de contact:

Makkai Péter - director, e-mail: makkaip@yahoo.com

Torma Vera – coordonator de program, e-mail: veratorma@yahoo.ro, tel. 0745 024 315

Gyerő Katalin – corul elevilor Tiszta Szív, e-mail: bodikatinka@yahoo.com,

tel. 0740 646 320

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.