Apel fals la 112: bărbat, 32 de ani, cu simptome de COVID-19
Astfel de „glume” pot costa până la 5.000 de lei
„Distracția” cu apeluri false la 112 nu pare să se încheie nici în contextul actual, în care țara se pregătește să lupte cu epidemia de COVID-19. Acesta este și cazul unui bărbat care s-a gândit să sune la 112 și să pună pe jar autoritățile covăsnene.
„Aseară, în dispecerat, în jurul orei 22:00, s-a primit un apel de la o persoană din Sfântu Gheorghe. S-a prezentat a fi un tânăr de 32 de ani, care a venit din Austria, care acuza simptome și se încadra ca posibil suspect de COVID-19. S-a luat legătura cu DSP, dispeceratul a dispus trimiterea ATPVM-ului (Ambulanței de Transport Personal și Victime Multiple) la caz. Ulterior, s-a încercat, de trei ori, să se ia legătura cu apelantul. Nu a mai răspuns. În final s-a dovedit a fi o solicitare falsă. Ceea ce este destul de grav în situația actuală, în condițiile în care noi încercăm pe cât posibil să raționalizăm partea de echipamente și expunere a personalului. În sensul acesta, o să întocmim o plângere către Inspectoratul de Poliție pentru a analiza aspectul”, a spus luni directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Covasna, Cristian Cimpoi.
Potrivit IPJ Covasna, conform legislației în vigoare, alertarea falsă a organelor specializate de intervenție constituie contravenție și se pedepsește cu amenzi între 1.500 și 5.000 de lei.