SOCIAL 8 ianuarie 2013

Angajări la Fabrica de apă minerală Biborţeni

de Székely Emőke | 2323 vizualizări

Fabrica de îmbuteliere a fost preluată de o nouă firmă, iar munca a fost reluată.

Angajări la Fabrica de apă minerală BiborţeniUna dintre cele mai populare ape minerale, cea de la Biborțeni, părea anul trecut că va dispărea de pe rafturile magazinelor odată cu închiderea fabricii. Muncitorii au fost în grevă în mai multe rânduri după ce nu și-au primit salariile și tichetele de masă pe mai multe luni, iar conducerea societății ridica din umeri, neștiind cum să iasă din această situație.

La finele lunii decembrie însă, după ce firma United Euro Distribution și-a încetat activitatea, fabrica a fost preluată de către o altă firmă, înregistrată în județul Covasna, Global Aqua Invest SA. Munca a fost reluată, iar în depozite au apărut din nou lăzi și baxuri de apă minerală Biborțeni.

Fabrica face noi angajajări

Șefa secției de resurse umane din cadrul fabricii, Varga Gizella, spune că o parte dintre muncitori nu au dorit să continue munca la fabrica de apă minerală, deși noua societate ar fi angajat tot personalul existent. „Din cei 145 de angajați 32 au decis să își încheie activitatea la fabrică. Avem așadar nevoie de noi colegi, planificăm să angajăm în jur de 30 de persoane în următoarele trei luni. În ciuda dificultăților, în 2012 am menținut nivelul de producție din 2011, dar anul acesta ne propunem să producem mai multă apă minerală la sticlă pentru că aceasta este preferata multor cetățeni cu venituri mici și medii” – a declarat Varga Gizella.

Printre planurile de producție din acest an se numără și îmbutelierea apei minerale în sticle de 300 și 700 de ml, dar și a apei plate din izvoarele Bodvaj.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.