SOCIAL 24 septembrie 2012

Ajutoarele de încălzire – un control care nu se mai termină

de Székely Emőke | 563 vizualizări

60% dintre beneficiarii de ajutor social de anul trecut trebuie controlați la domiciliu.

În timp ce persoanele îndreptățite să obțină ajutoare de încălzire se pregătesc pentru un nou sezon de depunere a actelor, angajații Primăriei Sfântu Gheorghe controlează cazurile de anul trecut și încearcă să dea de urma celor care au declarat date false și au beneficiat astfel de ajutor. Potrivit regulamentului, 60% dintre beneficiarii de ajutor social trebuie controlați la domiciliu, ceea ce înseamnă că funcționarii se deplasează la casa omului pentru a-i cere fluturașul de salariu din luna octombrie a anului trecut.

Șeful Serviciului Social din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Tanko Vilmos, este de părere că munca este anevoioasă, iar aceste controale ar trebui făcute printr-o metodă mai eficientă. Funcționarii mai au de controlat 600 de familii până la sfârșitul lunii, în condițiile în care numărul studiilor de caz care pot fi întocmite într-o zi este de 8.

Anul trecut cei de la Primăria Sfântu Gheorghe au controlat fiecare beneficiar în parte, nu doar 60% dintre ei. Metoda însă a fost alta: au confruntat datele celor care au depus cerere pentru ajutorul de încălzire cu baza de date ale Fiscului, de unde s-a văzut cine câte imobile, mașini sau alte bunuri deține.

La Sfântu Gheorghe în jur de 100 de familii trebuie să returneze în parte sau în totalitate banii primiți ca ajutor de încălzire. În multe cazuri familiile au fost îndreptățite să primească o subvenție mai mică, în altele s-au găsit în proprietatea acestor persoane bunuri care îi exclud de la acest drept.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.