SOCIAL 19 decembrie 2012

AJOFM Covasna lansează noi cursuri de calificare

de Monica Vrânceanu | 1980 vizualizări

AJOFM Covasna lansează noi cursuri de calificareAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea  Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna implementează, din luna octombrie, proiectul strategic și multiregional „Program Integrator al Formarii Adulţilor Necalificaţi – PIFAN”. Proiectul are ca obiectiv general facilitarea și creşterea accesului pe piața muncii a persoanelor cu o situație dificilă din punct de vedere a statusului profesional și care se află în căutarea unui loc de muncă. Proiectul se derulează prin promovarea măsurilor active de ocupare cu caracter activ, în judeţele Covasna, Harghita, Brașov, Mureș, Alba, Hunedoara, Sibiu și Bacău. În cadrul proiectului se asigură servicii gratuite de mediere a muncii, informare și consiliere profesională și formare profesională.

Potrivit unui comunicat al AJOFM Covasna, până la finele lunii trecute, 987 de persoane aflate în cautarea unui loc de muncă au fost incluse in grupul ţintă a proiectului, ceea ce reprezintă  61% din totalul persoanelor ce trebuie mediate până la sfârșitul proiectului.

De asemenea, au fost informate și consiliate 486 persoane, fiind demarate patru cursuri la care au participat 106 persoane. În cadrul activităţii de formare profesională a proiectului, la începutul anului 2013 în județul Covasna se vor organiza mai multe cursuri de inițiere și calificare: comunicare limba engleză (Sf. Gheorghe și Tg. Secuiesc), contabil (Tg. Secuiesc), bucătar (Covasna), frizer (Sf. Gheorghe), instalator instalații tehnico-sanitare și gaze (Sf. Gheorghe), zidar (Tg. Secuiesc), operator montaj linii automate (Sf. Gheorghe), lucrător în comerţ  (Sf. Gheorghe, Tg. Secuiesc și Covasna) și brutar (Sf. Gheorghe și Baraolt).

Persoanele fără loc de muncă din judeţul Covasna, care sunt interesate să participe la cursurile gratuite, pot solicita înscrierea pentru acestea la sediul instituţiei din B-dul Gen. Grigore Bălan, nr. 14, Sf. Gheorghe, precum şi la sediile punctelor de lucru situate în Tg. Secuiesc, Covasna, Baraolt sau Întorsura Buzaului. Relaţii suplimentare pot fi obţinute la  telefon 0267312157, int.119.

Se caută muncitori pentru Spania

Cei înscriși în baza EURES din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă pot participa în ianuarie 2013 la o bursă a locurilor de muncă pentru agricultura spaniolă. Potrivit AJOFM Covasna, vor exista 1.000 de locuri de muncă pentru femei și alte 198 pentru bărbați, la recoltarea de căpșuni, în Spania. Sunt solicitate persoane cu condiţie fizică bună pentru munca la câmp, iar experiența în munca la o fermă constituie avantaj. Durata contractelor de muncă este de aproximativ 3 luni în perioada martie – mai 2013. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi / 6 zile / 39 de ore pe săptămână. Salariul oferit este de 38,63 euro brut / zi, contribuţiile datorate fiind 2% impozit pe venit şi 83,73 euro asigurare medicală, iar cazarea este oferită de către angajator. Pentru selectarea persoanelor va fi organizată o bursă la Craiova, în perioada 9-11 ianuarie 2013, iar covăsnenii interesaţi să participe trebuie să se prezinte la consilierul EURES (ghişeul 2, parter) din cadrul AJOFM Covasna până în data de 4 ianuarie 2013, pentru a fi luaţi în evidenţă.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.