SOCIAL 6 decembrie 2012

Adăpostul de noapte a devenit neîncăpător

de Monica Vrânceanu | 556 vizualizări

Odată cu venirea frigului, peste 80 de persoane apelează în fiecare noapte la Adăpostul din Sfântu Gheorghe.

Odată cu venirea frigului, Adăpostul de noapte al Direcției pentru Asistență Comunitară (DAC) din Sfântu Gheorghe a devenit neîncăpător, aici retrăgându-se în fiecare seară peste 80 de persoane care nu au case și care, la temperaturi mai ridicate, obișnuiau să doarmă prin parcuri sau pe străzi.

Directorul DAC, Tankó Vilmos, a declarat că odată cu scăderea temperaturilor, Adăpostul a devenit neîncăpător seară de seară și deși ar fi mai multe persoane care ar avea nevoie de găzduire pe timpul nopții, pur și simplu nu mai reușesc să facă față cu solicitările. Prin urmare, pe principiul „primul venit, primul servit”, DAC oferă un loc uscat și cald celor care nu au case.

Adăpostul, care se află la parterul blocului Sing-Sing din cartierul Ciucului, tocmai și-a mărit capacitatea luna trecută, dar nici așa nu acoperă necesarul.

„Vin foarte mulți oameni, e plin până la refuz în fiecare noapte. Îi ajutăm pe fiecare cum putem, dar nici să primim peste capacitate nu se poate”, a explicat Tankó Vilmos.

Referindu-se la tradiția ceaiului cald în zilele friguroase de iarnă, Tankó Vilmos a arătat că deocamdată acesta nu se distribuie la Cantina Socială pentru că nu există cereri; șeful DAC a spus că știe din experiența anilor trecuți că nu foarte mulți dintre cei săraci sau fără case au apreciat acest program cu ceaiul cald, prin urmare nu s-au mai apucat să-l facă pentru a rămâne cu el din cauza dezinteresului oamenilor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.