SOCIAL 24 mai 2011

50 de cereri pentru registrul de evidenţă a zilierilor

de Monica Vrânceanu | 548 vizualizări
Covăsnenii iau în serios legea și modificările cuprinse în Codul Muncii, astfel că tot mai mulți angajatori s-au îndreptat către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna pentru a solicita registrul de evidență necesar angajării de muncitori zilieri. Directorul ITM Covasna, Ordog Lajos, a declarat că până acum a primit la sediul instituției aproximativ 50 de cereri pentru eliberarea registrului de evidență a

Covăsnenii iau în serios legea și modificările cuprinse în Codul Muncii, astfel că tot mai mulți angajatori s-au îndreptat către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna pentru a solicita registrul de evidență necesar angajării de muncitori zilieri.

Directorul ITM Covasna, Ordog Lajos, a declarat că până acum a primit la sediul instituției aproximativ 50 de cereri pentru eliberarea registrului de evidență a muncitorilor zilieri.

”Agenții economici și producătorii vin la ITM pentru aceste registre, însă din păcate acestea nu au sosit la noi de la București, așa că deocamdată avem doar cererile în acest sens”, a declarat Ordog Lajos, adăugând că zilierii sunt căutați pentru aproape toate domeniile prevăzute de lege, în special în cel al agriculturii.

Noul Cod al Muncii, adoptat recent, prevede că muncitorii zilieri trebuie ținuți în evidențe, plata acestora fiind prevăzută de lege între 2 și 10 lei pe ora de muncă. Persoanele care lucrează cu zilieri sunt obligate la plata unui impozit de 16%, calculat la remunerația brută acordată persoanelor care prestează activități cu caracter ocazional în folosul lor, în caz contrar riscând amenzi de până la 20.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.