SOCIAL 20 noiembrie 2012

27 de familii s-au mutat în casă nouă

de Székely Emőke | 571 vizualizări

Peste 80 de persoane din blocul Sing Sing şi-au luat în primire noile locuinţe de pe strada Lunca Oltului.

27 de familii s-au mutatPeste 80 de persoane se vor muta de mâine din blocul Sing Sing în locuințele din blocul social recent renovat de pe strada Lunca Oltului din Sfântu Gheorghe. Este vorba de acele familii care au putut dovedi faptul că au venituri și își trimit copiii la școală și la grădiniță.

Garsoniere și apartamente la preţuri reduse

În blocul menționat sunt în total 70 de apartamente, dintre care jumătate au fost renovate și dotate cu utilități. Este vorba de garsoniere și apartamente de două camere, cu o bucătărie și o baie. Pereții sunt văruiți, iar scara blocului este de asemenea zugrăvită. Totul este nou și frumos – deocamdată. Familiile care se mută aici beneficiază de condiții decente, baia are gresie și faianță, robinetele sunt noi, la fel și instalația electrică. În ceea ce privește costurile, acestea sunt reduse: familia care se mută aici plătește 28 de lei chirie lunară la care se adaugă 80 de lei cheltuieli de întreținere pe timp de iarnă și 70 de lei pe timp de vară.

Ultima şansă

„Aceasta este ultima dumneavoastră șansă, dacă veți murdări aceste apartamente, dacă nu vă veți purta frumos și nu veți plăti ce aveți de plătit, Primăria nu vă va mai da nicun fel de ajutor. Degeaba veniți la mine în audiență pentru că pur și simplu nu vă primesc, nici nu vă trec pe listă” – i-a avertizat primarul Antal Árpád pe noii locatari. De altfel, în contractul pe care l-au semnat locatarii se arată clar: dacă locatarii nu plătesc utilitățile sau chiria timp de două luni de zile, vor fi dați afară din locuințe. „Le-am explicat foarte clar oamenilor că nu vom tolera comportamentul pe care l-au avut în Sing Sing, iar acest bloc nu va fi un al doilea Sing Sing. Cine nu se conformează regulilor, va ajunge în stradă, iar copiii lor vor fi luați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului” – a subliniat viceprimarul Tischler Ferenc.

Primele nemulțumiri

Nici nu au ajuns să se uite măcar la noile apartamente, că locatarii i-au adus la cunoștință primarului o nemulțumire pe care o au: nu au unde să își usuce hainele. Oamenii spun că este de neconceput să își pună hainele la uscat în scara blocului și le-au cerut reprezentanților Primăriei să le pună la dispoziție uscătoare pentru haine. „Nu se poate ca femeile să întindă hainele pe coridor pentru că acestea vor avea un miros urât, iar noi nu putem merge nicăieri în haine urât mirositoare. Vă rog să ne înțelegeți și să ne ajutați în acest sens” – a spus un locatar. Antal Árpád i-a asigurat pe localnici că se vor gândi la posibile soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

Alte familii vor fi „adoptate”

În perioada imediat următoare, alte familii evacuate din Sing Sing vor ajunge în același bloc în cele câteva apartamente rămase deocamdată goale. Alte 14 familii vor fi date în grija unor organizații nonguvernamentale care le vor ajuta să se pună pe picioare, să își găsească un serviciu și să trăiască o viață normală.

Teme articol: Antal Arpad Sing Sing familie
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.