SOCIAL 16 septembrie 2011

20 de milioane de euro pentru Spitalul Judeţean

de Székely Emőke | 677 vizualizări

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor: „Om fi cel mai mic judeţ, dar avem cel mai mare proiect”.

După un an şi trei luni, Tamas Sandor a predat preşedinţia Comitetului pentru Dezvoltare al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edit Emoke. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a tras linie după acest mandat şi a ţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre realizările în timpul mandatului de la ADR Centru.

„Cea mai mare realizare – spune el, este aceea că am reuşit să conving oficialii de la Bruxelles să aprobe realocarea sumelor nefolosite pe diferite axe. Astfel am reuşit să obţinem încă un milion de euro pentru spitalul din Sfântu Gheorghe, 8,5 milioane de euro pentru proiectul de dezvoltare turistică a oraşului Covasna şi alte 3 milioane de euro pentru o iniţiativă privată”, a declarat Tamas Sandor.

Astfel proiectul Spitalului Județean de Urgențe (SJU) din Sfântu Gheorghe este în valoare de 87 de milioane de lei, adică în jur de 20 de milioane de euro, clasându-se astfel pe primul loc în topul proiectelor din Regiunea Centru.

Mai în glumă, mai în serios, preşedintele CJ Covasna a spus că „om fi noi cel mai mic judeţ, dar avem cel mai mare proiect”.

Despre proiectele judeţene, în general, Tamas Sandor a declarat că stăm bine, având în vedere faptul că în timp ce în medie cetăţenii Regiunii Centru beneficiază de 125,66 euro pe cap de locuitor, bani veniţi din proicete, în cazul populaţiei din judeţul Covasna, această cifră este de 139,63 euro.

Preşedintele CJ Covasna a spus că „în judeţul nostru proiectele au pornit mai greu, în anii 2008-2009 s-au pregătit documentele, iar acum se simt primele roade ale muncii de atunci. Avem deja proiecte mari terminate, cum ar fi cel al Colegiului Szekely Miko”.

Tamas spune că este mulţumit de evoluţia judeţului în ceea ce priveşte proiectele europene, amintind şi faptul că reabilitarea drumului judeţean 121A, între Covasna şi Târgu Secuiesc este cel mai mare proiect POR din Regiunea Centru. În cazul acestuia lucrările sunt în grafic, şi cu toate că au apărut câteva modificări legislative, CJ Covasna a găsit resursele financiare necesare ca lucrările să nu fie sistate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Lazi, 16 septembrie 2011
Felicitari ! Dar totusi orasul Covasna ca si statiune balneara unica si foarte importanta in europa ramane din punct de vedere al infrastructurii printre ultimele orase din Romania. Are cele mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.