16 tineri, admiși la cursurile de limbă română sau maghiară
Au fost înregistrate 29 de dosare
Programul „Sprijin financiar acordat tinerilor cu vârste cuprinse între 18-35 de ani în vederea participării la cursuri de limba română sau maghiară, destinate vorbitorilor nonnativi”, subvenționat de Primăria Sfântu Gheorghe cu burse în valoare de 700 de lei, va începe în aprilie cu 16 candidați. Aceștia au fost admiși în urma probei de dosare, derulată săptămâna trecută, la care s-au înscris 29 de tineri.
Dintre cei admiși, 10 au optat pentru cursurile de învățare a limbii române și 6 pentru cele de limba maghiară.
„Așa cum a fost anunțat în prealabil, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe oferă o bursă în valoare de 700 de lei tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care doresc să învețe limba română sau maghiară și care participă cu succes la programul de învățare a limbii celeilalte comunități.
Perioada pentru depunerea dosarelor de înscriere s-a încheiat în data de 25 martie, cu un total de 29 de candidați înscriși, dintre care 16 au fost admiși: 10 pentru învățarea limbii române și 6 pentru învățarea limbii maghiare”, a informat luni Primăria Sfântu Gheorghe.
Rezultatele evaluării dosarelor de înscriere pot fi consultate accesând site-ul Primăriei.
„Primăria organizează programul de învățare a limbilor străine împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai, extensia din Sfântu Gheorghe. Participanții trebuie să plătească o taxă de înscriere de 1.000 de lei și pot solicita o rambursare de 700 de lei la finalizarea cu succes a cursului. Rambursarea se va acorda numai pe baza prezentării unui certificat de absolvire a cursului.
Cursurile de limba română sau maghiară se vor desfășura în două sesiuni, respectiv aprilie-iulie și septembrie-decembrie. Fiecare curs va consta în 6-7 ore de activități pe săptămână, pentru o durată totală de 120 de ore, din care 100 de ore vor fi online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de trimitere a suportului de curs, 20 de ore de verificare a temelor) și 20 de ore de prezență fizică”, potrivit autorităților locale.
Hotărârea privind derularea programului și regulile acestuia a fost adoptată în ședința Consiliului Local Sfântu Gheorghe din data de 17 martie.
În bugetul pe anul 2022, autoritățile din Sfântu Gheorghe au prevăzut deocamdată suma de 100.000 de lei pentru finanțarea acestui program, dar bugetul total pe primul an de implementare poate ajunge până la un milion de lei în total dacă va fi nevoie.
Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe.