SOCIAL 14 februarie 2011

1,3 milioane de lei pentru computer tomograf la Spitalul Judeţean

de Monica Vrânceanu | 539 vizualizări
Spitalul Județean de Urgență (SJU) Sfântu Gheorghe va fi dotat cu un computer tomograf (CT) ultra-modern în valoare de 1,3 milioane de lei, urmând ca alți 390.000 de lei să fie investiți în modernizarea Secției de Oncologie. Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean (CJ) Covasna, Ministerul Sănătății este finanțatorul acestor investiții în valoare de 1.690.000 de lei, banii venind cu destinație pentru achiziționarea

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Sfântu Gheorghe va fi dotat cu un computer tomograf (CT) ultra-modern în valoare de 1,3 milioane de lei, urmând ca alți 390.000 de lei să fie investiți în modernizarea Secției de Oncologie. Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean (CJ) Covasna, Ministerul Sănătății este finanțatorul acestor investiții în valoare de 1.690.000 de lei, banii venind cu destinație pentru achiziționarea computerului tomograf și spre modernizarea Oncologiei de la Sfântu Gheorghe.

"Suntem foarte bucuroşi că Ministerul ne-a inclus pe lista beneficiarilor de program, deoarece este mare nevoie de un computer tomograf modern, singurul care funcţionează în prezent având o vechime de aproape zece ani. În acelaşi timp, modernizarea Oncologiei este un progres, din suma alocată vom putea finanţa întregul proces de modernizare a secţiei. Printre altele, vom înlocui ferestrele şi uşile, vom extinde secţia și vom finaliza reorganizarea interioară a secţiei", a declarat managerul SJU, Andras Nagy Robert.

Potrivit lui Andras Nagy Robert, în prezent există în evidențele SJU peste patru mii de persoane afectate de cancer, iar din cauză că numărul medicilor specialiști de la SJU este de numai doi, atragerea medicilor specialiști în acest domeniu către Sfântu Gheorghe este una dintre prioritățile conducerii Spitalului.

CJ Covasna a preluat în administrare SJU Sfântu Gheorghe în vara lui 2010, iar scopul declarat al administraţiei judeţene este modernizarea instituţiei sanitare prin fonduri atrase de la UE. Astfel, conducerea CJ susține că există un proiect aprobat, în valoare de 20 de milioane de euro, finanțat prin Programul Operativ Regional. În respectivul proiect, pe lângă modernizarea clădirii Spitalului este inclusă achiziţionarea de echipamente sanitare moderne, proiectele în acest sens fiind depuse la Bucureşti în urmă cu câteva zile.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.