SOCIAL 27 decembrie 2021

11 covăsneni prinși că nu au respectat măsura carantinării; amenzi totale de 13.000 de lei

de David Leonard Bularca | 4911 vizualizări

Sărbătorile de iarnă au venit cu amenzi în valoare totală de 13.000 de lei pentru covăsnenii prinși de autorități că nu au respectat măsura carantinării. Pe lângă amendă, cei sancționați trebuie să își petreacă următoarele 14 zile în carantină instituționalizată, iar toate costurile vor fi suportate de ei.

La nivelul județului Covasna sunt în carantină la domiciliu 1.920 de persoane.

Vineri, când au fost verificați 1.716 covăsneni care trebuiau să fie în carantină, în cazul a opt persoane autoritățile au descoperit că nu se aflau la domiciliul declarat.

„S-au identificat 8 persoane care nu au respectat măsurile de carantină, din care în urma verificărilor la locația declarată: 8, în urma activităților curente (derulate spre exemplu în medii de interes, mijloace de transport în comun, etc.,): 0. S-au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10000 de lei”, a transmis vineri Prefectura Covasna.

Sâmbătă din 1848 de persoane verificate, două nu au fost găsite la domiciliul declarat, iar o alta a fost sancționată după ce s-a descoperit că nu respecta măsura carantinării într-un control de rutină al autorităților.

„S-au identificat 3 persoane care nu au respectat măsurile de carantină, din care în urma verificărilor la locația declarată: 2, în urma activităților curente (derulate spre exemplu în medii de interes, mijloace de transport în comun, etc.,): 1. S-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3000 de lei”, conform informărilor de sâmbătă ale Prefecturii Covasna.

Duminică au fost verificate 63 de persoane. Dintre acestea, toate au fost găsite la domiciliul declarat.

Cei care nu au respectat măsura carantinării vor sta 14 zile în carantină instituționalizată

Cei care nu au respectat decizia de carantinare, pe lângă amendă, sunt nevoiți să stea în carantină instituționalizată, iar aceștia vor suporta și toate cheltuielile, conform unui anunț făcut de Prefectură miercurea trecută.

„Instituția Prefectului - Județul Covasna atrage atenția că persoanele carantinate conform Legii 136/2020, care nu respectă măsura carantinării, în afară de amenda contravențională se va dispune asupra lor carantinarea instituționalizată pe o perioadă de 14 zile, iar cheltuielile aferente vor fi suportate de contravenient”, au anunțat reprezentanții Prefecturii.

Vineri, sâmbătă și duminică în județul Covasna au fost raportate 29 de cazuri noi de COVID-19 și patru decese asociate acestei boli.

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.