POLITICA 7 noiembrie 2012

Vasile Antonie Tămaș – candidatul care nu promite locuri de muncă, ci ridicare morală

de Székely Emőke | 811 vizualizări

Licențiat al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, actualmente masterand la aceeași instituție de învățământ, Vasile Antonie Tămaș a intrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare sub culorile Partidului Ecologist şi va candida pentru funcția de deputat în colegiul 1 – Sfântu Gheorghe.

Candidează pentru oamenii de rând

„Eu nu mă consider politician, sunt un om de rând care trăiește alături de oamenii de rând, îi ascultă, vorbește cu ei și îi cunoaște. Voi candida pentru a face auzită vocea acestor oameni. Se petrec anumite lucruri în județ și avem politicieni care lansează discursuri, însă multe dintre acestea lasă de dorit. Omul de rând este sufletist, iar sarcina noastră este aceea de a-l ridica moral” – spune Vasile Tămaș.

O campanie fair-play

Tămaș susține că a fost chemat de către Partidul Ecologist să candideze la alegerile parlamentare. „Am fost chemat de către ecologiști pentru că și-au dat seama că este nevoie de o întinerire. Au luat în seamă realizările mele mai ales pe plan cultural și astfel a fost luată decizia de a mă trimite în cursa electorală” – spune el. În ceea ce privește campania electorală care bate la ușă, Tămaș spune că nu va ataca pe nimeni și va demara o campanie fair-play.

Planuri în caz că va câștiga

„Avem unul dintre cele mai frumoase județe din țară, așadar voi pleda pentru resursele județului. Trăiesc în comuna Vâlcele, un loc de aur pe care călcăm naivi. Când ai în jur resurse atât de valoroase, precum apele minerale din Covasna, ai nevoie de cercetare pentru ca mai apoi să poți promova aceste locuri și aceste valori. Toate acestea însă trebuie făcute cu cap” – este de părere Vasile Tămaș. El spune că în campanie nu va promite locuri de muncă pentru că este inutil să facă promisiuni pe care mai apoi să nu le poată realiza. Promite însă altceva: o redobândire a stării omului. „Omul de rând are nevoie de o ridicare morală atunci când privește în jur, nu trebuie să vadă degradare, ci să observe ridicarea naturii din care face parte, și divinitatea” – spune Tămaș.

Vasile Tămaș spune că în ultima perioadă a trecut printr-o schimbare de imagine, pe care o datorează lui Daniel Șanta, cel care l-a ajutat în promovarea poeziilor sale în paginile ziarului nostru. Este încrezător în forțele proprii și spune că se bazează pe voturile electoratului covăsnean indiferent de etnie. „Prietenii mei se împart în felul următor: 50% români, 25% unguri și 25% romi. Am o relație foarte bună cu romii din Vâlcele, dar și cu cei din zona Aita, comunitate preponderent de etnie maghiară. Voi merge în campanie pe principiile de care v-am vorbit, de a ridica omul din degradare, indiferent de etnie” – a conchis Tămaș.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 7 noiembrie 2012
Succes, mult succes, Vasilica, bafta si curaj!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.