POLITICA 14 februarie 2011

Uniunea Social Liberală începe să facă planuri pentru localele de anul viitor

de Monica Vrânceanu | 570 vizualizări

Liderii PSD Covasna, Horia Grama, și PNL Covasna, Marius Obreja, au început discuțiile referitoare la elaborarea în plan local a acțiunilor pliate pe protocolul de colaborare semnat de PSD și PNL-PC la nivel central săptămâna trecută, prin care s-a născut Uniunea Social Liberală (USL).

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat că la nivel local, în județul nostru, se vor constitui grupuri de lucru care vor avea componenți social-democrați și liberali, astfel încât în cele din urmă să se ajungă la un acord final care va da listele pentru Consiliul Județean (CJ) și Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe, precum și candidatul la funcția de președinte al CJ și primar al municipiului reședință de județ în alegerile locale de anul viitor. Subliniind că protocolul central nu obligă la colaborare  în celelalte localități ale județului, Horia Grama nu a exclus totuși posibilitatea ca PSD și PNL să aibă candidați și liste comune în acestea, inclusiv la Întorsura Buzăului. La rândul său, Marius Obreja a arătat că protocolul central este ”foarte elastic”, drept pentru care forma finală a colaborării PSD - PNL Covasna va fi probabil una ”foarte aerisită și fără constrângeri”, adaptată situațiilor din teren.

În același context, Horia Grama a declarat că UDMR mai are timp să se alăture USL, însă a ținut să sublinieze că și această deschidere are un termen, de maxim două luni.

”Categoric, acest Guvern PDL - UDMR nu poate merge mai departe, deoarece nu conduce coerent și nu mai are el însuși încredere în acțiunile sale. Sigur, UDMR, pe termen scurt, are mai multe avantaje rămânând la guvernare, căci dacă ar ieși ar pierde funcții și posturi, iar alăturarea cu USL ar duce la împărțirea acestora la patru, căci includem și Partidul Conservator. Dar pe termen lung, în contextul alegerilor locale și generale care vin, situația stă altfel, pentru că şi membrii comunităţii maghiare s-au săturat de sărăcie.  Oricum, UDMR trebuie să se decidă cât mai repede, căci în condițiile în care USL are acum peste 60% în sondaje, la ce ne-ar mai folosi UDMR în viitor, dacă nu vine acum cu noi într-o alianță...? Dacă UDMR va continua şi va merge până la capăt cu PDL, cred că va crea un culoar foarte favorabil PCM, ca la următoarele alegeri generale să intre PCM în Parlament şi să rămână UDMR pe margine”, a conchis liderul PSD, Horia Grama, arătând că se speră la o repoziționare a UDMR imediat după apropiatul Congres din interiorul acesteia, care va da Uniunii o nouă conducere odată cu renunțarea lui Marko Bela de a mai face parte din aceasta.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eugen, 14 februarie 2011
Pai tot categoric este ca membrii comunitatii maghiare au fost la fel de saraci si sub guvernarea PSD.Atunci luam cu totii bani imprumut de la banci si eram fericiti , acum trebuie sa-i dam inapoi si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.