POLITICA 5 iunie 2011

UDMR şi PCM au comemorat separat Trianonul

de Székely Emőke | 445 vizualizări

Ziua de 4 iunie a fost votată anul trecut de către Guvernul maghiar ca fiind Ziua Unirii Naţionale a Maghiarilor. La Sfântu-Gheorghe această zi a adus două evenimente separate şi deşi esenţa a fost aceeaşi, mesajele celor ce au vorbit la cele două comemorări au fost diferite.

Conducerea judeţeană şi locală a UDMR a spus că a plânge după ceea ce s-a întâmplat în trecut nu are niciun rost şi este mai indicat să construim viitorul.

Organizaţiile PCM şi ale Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), precum şi alte organizaţii mai mult sau mai puţin politice au adunat în Parcul Elisabeta în jur de 150 de persoane. Mesajele ascultate aici au fost de tristeţe despre ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 91 de ani la Trianon, iar cei prezenţi nu au omis nici tema autonomiei.

Tratatul de la Trianon a fost semnat în data de 4 iunie 1920, după Primul război mondial și a pecetluit unirea Transilvaniei şi Banatului cu România.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
vasy, 7 iunie 2011
Draga SIC,atunci drum bun si nu te opri pana la Buda-Pesta,sunt sigur ca te vei simti excelent la sanul tarii tale si nu te opri din plans in urmatorii 75-80 ani.Ma intreb de la ce vine SIC?Secui citeste integral
SIC, 6 iunie 2011
Eu chiar sper sa plangem pe teritoriu ungar draga vasylica.
vasy, 6 iunie 2011
Sper ca au plans si "comemorat" pe banii statului ungar,nu din fondurile publice,iar data viitoare sa planga asemenea eveniment chiar pe teritoriul ungar,acolo printre fratii lor e cel mai bine.
LESUCA DIN HETEA, 6 iunie 2011
PAI CUM UNGURII CU ACTE IN REGULA O DECLARA SARBATOARE IAR CEI CARE NU STIU CE SUNT (SACUI,CIUCANI,TIPTERI,ETC.)PLANG?PAI SA FACA CEEA CE FAC CAND SUNT SUPARATI.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.