UDMR Covasna speră la o colaborare cu PD-L şi PNL Sfântu-Gheorghe
Schimbările de lideri care au avut loc în ultima perioadă la vârful organizaţiilor PD-L şi PNL din Sfântu-Gheorghe au determinat conducerea UDMR Covasna să spere la o mai bună colaborare pe viitor cu cele două formaţiuni, senatorul Albert Almos apreciind că o generaţie mai tânără ar putea fi mai deschisă la comunicare.
„Salutăm preşedinţii organizaţiilor municipale PD-L şi PNL, este o adevărată schimbare de generaţie, sperăm că vom avea o colaborare mai bună decât până acum“, a spus preşedintele organizaţiei teritoriale UDMR Covasna Trei Scaune de Jos, senatorul Albert Almos.
Potrivit acestuia, până acum nu prea a existat o colaborare cu cele două partide, PD-L şi PNL, în plan local, eventual din 4 în 4 ani dar şi atunci mai mult se „reactivau“ lupte, conflicte, discuţii, spune Albert Almos.
În opinia senatorului de Covasna, faptul că preşedinţii PNL şi PD-L din Sfântu-Gheorghe sunt tineri şi nu sunt ancoraţi în perioada dinainte de ’90 poate însemna că au un alt mod de gândire şi sunt mai deschişi.
Preşedintele PD-L Sf.Gheorghe este Dan Manolăchescu, validat în funcţie miercuri de către vicepreşedintele PD-L George Scripcaru. Potrivit primarului braşovean, în urma unei analize cu colegii săi democrat liberali au convenit că la nivelul municipiului este bine să se înfiinţeze această nouă structură, care alături de conducerea existentă să ajute la revitalizarea vieţii politice din municipiu şi să aducă un scor bun la prezidenţialele din toamnă. Manolăchescu se va ocupa în special de organizare, comunicare şi mai ales de aplanarea conflictelor între comunităţile română şi maghiară sau dintre politicienii români şi maghiari.
El are 39 de ani, a lucrat de-a lungul timpului la posturi de radio, televiziune şi ziare locale şi centrale, a fost redactor, editor, redactor şef, editorialist, producător sau director al unor instituţii media din Covasna şi Harghita, dar şi Bucureşti sau Cluj. Din anul 2004 este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei pentru Comunitate, organizaţie care a derulat mai multe activităţi în slujba convieţuirii şi comunicării interetnice.
La finele lunii iunie, el şi-a lansat prima sa carte, „Mituri ale Ţinutului Secuiesc”, în care aduce în discuţie mai multe tabuu-ri ale acestei zone, care stau la baza unor dispute interetnice şi vorbeşte despre rolul politicienilor în crearea şi întreţinerea acestora. Cartea a fost tradusă şi lansată şi în limba maghiară.
În ceea ce priveşte PNL Sf.Gheorghe, în fruntea organizaţiei a fost ales la începutul lunii iulie consilierul local Mădălin Guruianu (34 de ani), de asemenea unul dintre fondatorii Asociaţiei Pentru Comunitate. El este preşedinte al Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul CL şi s-a înscris în PNL inspirat de proaspătul preşedinte al formaţiunii, Crin Antonescu.
Ana Sidon