POLITICA 1 februarie 2013

Tamás Sándor a salutat public schimbarea prefectului de Covasna

de Monica Vrânceanu | 697 vizualizări

Tamás Sándor a salutat public schimbarea prefectului de CovasnaPreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna şi totodată liderul organizaţiei judeţene a UDMR, Tamás Sándor, a deschis şedinţa CJ de ieri salutând schimbarea de la Prefectura Covasna.

Tamás Sándor a declarat că salută numirea fostului primar de Vâlcele, Dumitru Marinescu, în funcţia de prefect al judeţului Covasna. În context, Tamás Sándor a apreciat că plecarea fostului prefect Codrin Munteanu la Bucureşti, prin decizia Guvernului, „detensionează relaţiile dintre Prefectură şi administraţia locală”.

„Ne bucură faptul că premierul a găsit o soluţie de detensionare a relaţiilor dintre Prefectură şi organizaţiile administraţiei locale. Sunt convins că vom lucra mai bine cu noul prefect, Dumitru Marinescu, un om cu experienţă cu care am avut relaţii bune şi până acuum, care cunoaşte atât limba română cât şi maghiară (...) Cred că vom avea o relaţie apropiată şi vom găsi rezolvare pentru problemele interetnice şi mai ales pentru  cele de dezvoltare a judeţului”, a declarat Tamás Sándor.

Liderii UDMR Covasna au declarat în repetate rânduri că schimbarea prefectului Codrin Munteanu este necesară deoarece, în opinia lor, acesta a adus ofense şi jigniri comunităţii maghiare, creând astfel tensiuni interetnice. Pe de altă parte, Munteanu a declarat mereu că nu a făcut decât să respecte legea, conform fişei postului de prefect. Punctul său de vedere a fost susţinut şi de liderul PSD Covasna, Horia Grama, care a apreciat că Munteanu a urmat mereu calea legală şi că acest lucru s-a văzut inclusiv prin faptul că instanţa i-a dat dreptate întotdeauna în privinţa hotărârilor şi actelor pe care le-a atacat.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 2 februarie 2013
Cand spuneti ca veti lucra mai bine cu noul prefect,va referiti ca va intoarce capu la ilegalitatile si abuzurile voastre ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.