POLITICA 24 august 2021

Subprefectul Dulányi: 65 de hotărâri ale autorităților covăsnene, emise cu încălcarea prevederilor legale

de David Leonard Bularca | 2427 vizualizări

Ce mai arată raportul de activitate al subprefectului Dulányi-Balogh Szilárd

Subprefectul județului Covasna, Dulányi-Balogh Szilárd, a publicat luni,  pe pagina sa de Facebook, un raport de activitate al primelor șase luni de când a preluat funcția din cadrul Prefecturii Covasna. Acesta arată, printre altele, și că 65 de hotărâri emise în această perioadă de autoritățile locale și județene au fost declarate ca fiind emise cu încălcarea prevederilor legale.

Dulányi-Balogh Szilárd a precizat că principalele activități în calitate de subprefect le-a desfășurat în coordonarea Serviciului Juridic. Acesta a acordat și 22 de audiențe cetățenilor.

„Verificare Hotărâri Consiliul Județean Covasna și Consiliile locale: 1875. Emise cu încălcarea prevederilor legale: 65. Modificate/revocate de emitenți după sesizarea instituției: 41. Verificare Dispoziții de Președinte Consiliu Județean Covasna și Dispoziții de Primari: 5732. Emise cu încălcarea prevederilor legale: 64. Modificate/revocate după sesizarea instituției: 57. Audiențe acordate: 22. Pe Fond Funciar, Colectivul de lucru coordonat, a înaintat 108 Dosare către Comisia Județeană. Au fost restituite pentru completări către Comisiile locale pentru fond funciar 34 de Dosare/Hotărâri. Colectivul de lucru coordonat are în lucru 43 de Dosare/Hotărâri”, se arată în comunicarea publică de luni a subprefectului. 

În ceea ce privește hotărârile găsite ca fiind emise încălcând prevederile legale, reprezentantul Guvernului în județ a spus, pentru Observatorul de Covasna, că, în anumite cazuri, decizia finală privind legalitatea unor hotărâri le va reveni instanțelor de judecată.

„Fiecare speță e diferită. E foarte greu și nici nu aș vrea să vorbesc despre dosare individual. Multe fiind pe rolul instanțelor, fără sentințe definitive. Sunt greșeli particulare, nu le poți contabiliza ca fiind greșeli generale. Fără să dau exemple: sunt greșeli de tehnică legislativă, adică cum se elaborează Hotărârile. Temeiul de drept indicat e unul general, fără să se indice temeiul de drept special. Și lucruri de genul ăsta. Am avut și cazuri mai complexe, dar așteptăm pronunțarea instanței/curții și după aceea putem vorbi despre spețe concrete”, a declarat subprefectul. 

Dulányi-Balogh Szilárd este în funcție de pe 4 martie a.c.. Acesta este și președintele filialei USRPLUS Covasna din luna iunie. 

Sursa foto: Dulányi-Balogh Szilárd – Facebook

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.