POLITICA 31 mai 2011

Scandal pe Biroul de reprezentare a Ţinutului Secuiesc. Aurel Bote are ”interzis” la Biroul de la Bruxelles

de Monica Vrânceanu | 499 vizualizări
Preşedintele PNL Covasna crede că acesta este doar un nou episod al strategiei autonomiste a UDMR Președintele PNL Covasna, Marius Obreja, susține că i-a cerut cu fermitate consilierului județean liberal, Aurel Bote, să nu participe la recepția de deschidere a Biroului de reprezentare a județelor Covasna și Harghita de la Bruxelles. Marius Obreja a declarat că Aurel Bote, membru al Consiliului Județean (CJ) Covasna, care reprezintă Alianţa Românească (PDL, PSD, PNL, PRM, PC, PNG-CD, PAS) din CJ la deschiderea oficială

Preşedintele PNL Covasna crede că acesta este doar un nou episod al strategiei autonomiste a UDMR

Președintele PNL Covasna, Marius Obreja, susține că i-a cerut cu fermitate consilierului județean liberal, Aurel Bote, să nu participe la recepția de deschidere a Biroului de reprezentare a județelor Covasna și Harghita de la Bruxelles.

Marius Obreja a declarat că Aurel Bote, membru al Consiliului Județean (CJ) Covasna, care reprezintă Alianţa Românească (PDL, PSD, PNL, PRM, PC, PNG-CD, PAS) din CJ la deschiderea oficială a Biroului de reprezentare a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş de la Bruxelles, nu are mandat pentru a reprezenta PNL la acest eveniment.

”Aurel Bote nu are mandat să reprezinte nici PNL și nici să participe ca membru al PNL la deschiderea de la Bruxelles a Biroului de reprezentare al Ținutului Secuiesc, după cum nu are mandat nici din partea Alianței Românești, chiar dacă această alianță nu are personalitate juridică. În momentul în care biletele de avion pentru Bruxelles erau luate, am avut o discuție cu domnul Bote, recomandându-i cu fermitate să nu ia parte la deschiderea Biroului. Aurel Bote poate vizita birourile europarlamentarilor PNL de la Bruxelles, muzee și alte obiective, dacă tot s-a dus pe banii CJ acolo, dar nu ar trebui să participe la nicio acțiune legată de deschiderea acestui Birou”, a punctat Marius Obreja.

În opinia liderului PNL Covasna, deschiderea Biroului este un eveniment de care s-a lipit sintagma ”Ținutul Secuiesc”, ceea ce arată că acesta e doar un nou episod al strategiei autonomiste a UDMR, contribuind încă o dată la folosirea cu insistență și până la agasare de către Uniune a acestui termen care se leagă, în opinia publică, de dorințele autonomiste.

”Nu mă deranjează nici Țara Bârsei și nici Ținutul Secuiesc, dar atunci când această din urmă formulare este folosită de UDMR, demersurile devin suspecte”, a explicat Marius Obreja, care crede că orice folosire a ”Ținutului Secuiesc” va fi etichetată permanent ca având legătură cu dorința de autonomie a UDMR, PCM și alte organizații maghiare.

 

Alianţa Românească respinge și ea prezenţa lui Bote la Bruxelles

Ceilalți consilieri români din CJ Covasna, cinci la număr, par a fi la rândul lor împotriva participării lui Aurel Bote la recepția de deschidere a Biroului. Consilierul Gică Agrigoroaie a declarat că a fost mandatat de către liderul grupului Alianței Românești, Sabin Calinic, pentru a declara public că Alianța nu a delegat pe nimeni pentru a o reprezenta la deschiderea Biroului.

”Noi respingem această inițiativă a UDMR de a avea un Birou al Ținutului Secuiesc la Bruxelles și am votat împotriva acestui proiect. Aurel Bote e cam ”vopsit la culoare” și dacă s-a dus acolo, s-a dus în nume personal”, a declarat Gică Agrigoroaie.

Biroul Ținutului Secuiesc de la Bruxelles a fost deschis de CJ Covasna și Harghita, dar va reprezenta și județul Mureș, ca parte din  Ținutul Secuiesc. Biroul va funcționa în două încăperi puse la dispoziție în mod gratuit de Casa Regiunilor Ungare la Bruxelles.

CJ Covasna și CJ Harghita vor angaja două persoane care vor lucra la Bruxelles vreme de șase luni pe an, atât cât există activitate parlamentară activă. Cele două Consilii Județene vor suporta costurile chiriei unei locuințe pentru cei doi angajați, precum și pe cele ale diurnei cuvenite acestora. În ceea ce privește utilitatea Biroului, reprezentanții CJ Covasna au arătat în nenumărate rânduri că obiectivele principale ale Biroului vor viza informarea unităţilor administrativ-teritoriale despre deciziile luate de Parlamentul European, Comisia Europeană respectiv Comitetul Regiunilor şi celelalte organisme ale UE, sprijinirea accesării proiectelor de interes local, întărirea reprezentării intereselor judeţului Covasna, stabilirea de contacte cu instituţiile europene care au rol semnificativ în derularea proiectelor importante pentru judeţul Covasna, precum şi stabilirea de parteneriate cu regiuni din cadrul UE în vederea derulării în comun a unor proiecte transnaţionale.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
Un simplu cetacean, 3 iunie 2011
Esti un ipocrit cand nu cumosti cariera, palmaresul si viata unei persoane care a fost coleg de scena cu mari vedete Romanesti precum Irina Loghin, Maria Cioabanu, Ion Dolanescu, Benone Sinulescu, citeste integral
DanielT, 3 iunie 2011
Buna comparatia cu Mircea Diaconu. Sunt sigur ca si fotbalistii de divizia C se compara cu Hagi. :))
Costi Holospin, 2 iunie 2011
Marian: Esti un rebut din punct de vedere moral, ideologic, intelectual, politic, si psihologic domnule Marian. Eu nu am lins nicaeri, sunt prea cinstit, corect, integru, sarac si modest ca sa ma citeste integral
Costi Holospin, 2 iunie 2011
Din fericire ling in teritoriul meu, Muzica, sunt artist si nu ling partidele, nimeni nu-mi i-a talentul, cariera scenele si teatrele din Romania unde am concertat, toate acestea sunt privilegiile citeste integral
Marian, 1 iunie 2011
Domnu Holospin e un lingau care linge unde curge mai bine.Sa-ti fie rusine domnule Costi Holospin ca mai ai neobrazarea sa faci comentarii.
jancu.hu, 1 iunie 2011
Pasii exceptional din partea tinutul SECUIESC. BRAVO ASA MAIDEPATRE
DanielT, 1 iunie 2011
Domnu' Holospin, cuvântul "lătrău" îţi spune ceva? Vezi poate pleci la alt partid şi-l vei înjura şi pe Băsescu, la fel cum o făceai când erai "liberal". Tu şi liberalismu', baba şi citeste integral
Gogu de la LNP, 1 iunie 2011
Dle. Holospin...citind cele doua postari ale Domniei Tale am o singura intrebare: a fost azi noapte furtuna in Covasna si ti-a luat "tiglele de pe casa" ?
Costi Holospin, 1 iunie 2011
Aurel Bote ! imi cer scuze daca, cumva, te-am lezat cu declaratiile mele, dar, caracterul meu integru de multe ori ma face sa fiu foarte direct si transant. Recunosc, Corina este o fata super si o citeste integral
Costi Holospin, 1 iunie 2011
Crin Antonescu a răspuns cu demagogie celui care a finantat PNL multa vreme: "Dacă aş fi în locul lui Dinu Patriciu şi aş ajunge să scriu, deci să cred acele lucruri despre partidul în care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.