POLITICA 30 august 2010

PSD Covasna prevede o criză socială majoră

de Monica Vrânceanu | 303 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că România se îndreaptă spre o criză socială majoră odată cu venirea iernii, ca urmare a inconsecvenţei și "măsurilor pompieristice" pe care Guvernul Boc le aplică în această perioadă de lipsuri economice.

În acest sens, Horia Grama afirmă că poziţia PSD este aceea a schimbării în întregime a Guvernului și a organizării de alegeri anticipate, pentru o preluare fermă a frâielor ţării.

Horia Grama consideră că cea mai gravă problemă cu care se confruntă populaţia ţării în acest moment este disoluţia autorităţii statului, în condiţiile în care nouă din zece cetăţeni nu mai au încredere în Guvernul Boc format din PDL și UDMR, în vreme ce, susţine Grama, nici oamenii din PDL nu mai au încredere în acest Guvern.

UDMR să mai stea pe tușă!

Referindu-se la UDMR, Horia Grama susţine că aceasta ar trebui să mai stea "pe tușă" pentru o vreme, după ce ani la rând s-a aflat în majoritatea coaliţiilor de guvernare. Principalul motiv pentru care Grama consideră că UDMR ar trebui să mai stea și deoparte se referă la atitudinea Uniunii, care ar trebui "să-și revizuiască programul şi cererile aberante de autonomie teritorială pe criterii etnice".

Liderul PSD Covasna susţine că social-democraţii nu ar avea nevoie neapărată de UDMR pentru a guverna, arătând că ar putea exista și alte soluţii. Mai mult, Grama este de părere că UDMR și-a riscat oricum viitoarea intrare în Parlament, prin susţinerea măsurilor de austeritate ale Guvernului.

„Şi maghiarii se satură de gogoşi precum autonomia când văd cât de prost trăiesc în urma guvernării UDMR“, a arătat Grama, care este de părere că maghiarii vor ridica procentul de absenteism la vot sau vor vota cu maghiari de pe listele partidelor doctrinare și nu neapărat cu cei din rândurile UDMR. În acest context, Grama a arătat că nimic nu este imposibil, nici chiar propunerea unor candidaţi maghiari pe listele PSD Covasna, în viitoarele alegeri parlamentare.

"N-am discutat şi n-am stabilit asta, dar e o opţiune, mai ales că sunt colegiile uninominale, iar dacă suntem inspiraţi şi găsim nişte persoane de notorietate şi cu încredere în populaţie, de ce să nu voteze acele persoane?”, a spus deputatul Horia Grama, subliniind că dacă până acum nu s-a văzut așa ceva este pentru că UDMR și-a folosit toate pârghiile de sancţionare a vreunui maghiar atunci când acesta a avut curajul să plece în competiţii electorale ca independent sau pe listele altor formaţiuni politice decât Uniunea.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.