POLITICA 9 decembrie 2012

Procesul electoral a început fără incidente deşi ninge puternic în tot judeţul

de Agerpres | 584 vizualizări

Toate cele 212 secţii de votare din judeţul Covasna au fost deschise duminică dimineaţă la ora stabilită, iar până în prezent nu s-au înregistrat incidente în derularea procesului electoral, informează preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Miklos Erzsebet.

La urne sunt aşteptaţi 184.717 de alegători înscrişi pe listele permanente şi au fost tipărite un număr total de 407.000 buletine de vot pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Alegerile vor costa în judeţul Covasna circa 1,6 milioane de lei.

În joc sunt patru mandate de deputat pentru care s-au depus 25 de candidaturi şi două mandate de senator pentru care s-au înscris 12 candidaţi aflaţi pe listele a şapte partide şi alianţe electorale.

Serviciile Comunitare de Evidenţă a Persoanelor din municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, precum şi din oraşele Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului vor avea duminică program special cu publicul, fiind deschise între orele 8-21.

În judeţul Covasna ninge abundent şi viscolit pe alocuri. Potrivit dispeceratului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna nu se înregistrează blocaje în trafic, dar se circulă condiţii de iarnă pe toate drumurile. Mai greu se circulă în zona Târgu Secuiesc- Breţcu unde vântul viscoleşte puternic, iar stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară aproximativ 15 centimetri. Pe toate drumurile se intervine cu utilaje de deszăpezire.

La alegerile precedente în judeţul Covasna s-a înregistrat una din cele mai mici rate de participare la vot, de circa 33%, cu aproape 5 procente sub media pe ţară.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.