POLITICA 7 aprilie 2011

PRM se războiește cu consilierii de la Dobârlău

de Monica Vrânceanu | 587 vizualizări
Consiliul Local (CL) Dobârlău a fost acționat în instanță de către PRM Covasna, alături de primarul Vasile Maxim, pe motiv că nu ar fi dat curs unei solicitări a PRM de suspendare a unui consilier local. În acțiunea înaintată în instanță, PRM a arătat că CL Dobârlău nu respectă Legea 393/ 2004 privind Statutul aleșilor locali, drept pentru care se cer despăgubiri morale în valoare de 500 de lei pe fiecare zi de întârziere de la

Consiliul Local (CL) Dobârlău a fost acționat în instanță de către PRM Covasna, alături de primarul Vasile Maxim, pe motiv că nu ar fi dat curs unei solicitări a PRM de suspendare a unui consilier local. În acțiunea înaintată în instanță, PRM a arătat că CL Dobârlău nu respectă Legea 393/ 2004 privind Statutul aleșilor locali, drept pentru care se cer despăgubiri morale în valoare de 500 de lei pe fiecare zi de întârziere de la nepunerea în aplicare a deciziei de suspendare.

Liderul PRM Covasna, Gică Agrigoroaie, a declarat că în luna decembrie a anului trecut a fost retras sprijinul politic consilierului Teodor Mocanu, pe motive de ”abateri disciplinare”, iar conform listelor de la alegerile din 2008, locul trebuia ocupat de către Florin Mocanu.

”Legea spune clar că CL trebuia să constate imposibilitatea ca respectivul consilier să ne mai reprezinte, dar la Dobârlău acest lucru nu a fost luat în seamă. Eu înțeleg de aici că CL nu vrea să pună în aplicare ceea ce spune legea și asta nu e decât o dovadă de incompetență”, a spus Agrigoroaie.

Din cauza tergiversării cauzei și a refuzului CL Dobârlău să schimbe consilierul PRM, s-a făcut inclusiv o sesizare către Prefectură, iar Gică Agrigoroaie susține că instituția a recomandat CL Dobârlău să procedeze conform legii.

”Am acționat în instanță CL Dobârlău și pe primarul Vasile Maxim, deoarece nu e posibil să ne țină pe loc cu un consilier care nu mai are sprijinul politic al PRM. Decizia noastră trebuia pusă în discuție de la începutul lunii ianuarie, în prima ședință a Cl Dobârlău, iar cum nu au făcut asta, le cerem 500 de lei despăgubiri pentru fiecare zi de întârziere”, a mai spus Agrigoroaie.

Pe de altă parte, primarul Vasile Maxim a declarat că solicitarea celor de la PRM a fost pusă pe ordinea de zi a CL Dobârlău, însă s-a votat amânarea.

”Ca primar am făcut ceea ce trebuia, mi-am îndeplinit atribuțiile. În același timp, și consilierul Teodor Mocanu a acționat în instanță PRM, în vreme ce Consiliul a fost acționat de către PRM. Acum așteptăm să vedem ce va fi, dar consider că este vorba despre chestiuni interne de partid în care Consiliul nu ar trebui să fie amestecat”, a declarat Vasile Maxim.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
un cetatean, 10 aprilie 2011
Va spun eu ce este cu PRM Covasna.Este condus de A Gica,care a avut in trecut nenumarate reclamatii penale pentru tot felul de infractiunii legate de persoana,viol,talharie,etc.,dosare neanregistrate citeste integral
vasy, 10 aprilie 2011
De acord,si eu cred ca un partid ca PRM e cam exagerat,insa tot la fel cred ca si UDMR sau PCM il intrece in sovinism,PRM latra din gura pana face spume,si atat,UDMR si PCM chiar trec la fapte si nu citeste integral
Marian, 8 aprilie 2011
IN SFARSIT SI ROMANII DIN ARDEAL SI-AU DAT SEAMA CA PARAZITII POLITICULUI FAC TENSIUNI IN ARDEAL.
un covasnean, 8 aprilie 2011
dar u.d.m.r-ul (care dealtfel nu e partid ), nu ar putea pleca din Ardeal ba chiar din Romania ?
jancu.hu, 8 aprilie 2011
afara cu prm din Ardeal!. deja si romani simt aceasta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.