POLITICA 10 februarie 2023

Primarul din Reci, despre investițiile din 2023: „Cred că în toată comuna o să avem șantiere, peste tot”

de David Leonard Bularca | 1245 vizualizări

Anul 2022 a fost unul cu multe investiții importante realizate la nivelul comunei Reci. Cel mai important proiect finalizat face referire la cadastrarea sistematică, în urma căreia toți cetățenii din comună au primit cărți funciare noi. Totuși, nici anul 2023 nu va duce lipsă de investiții, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul, Dombora Lehel. 

Pe lângă lucrările de cadastrare, au fost și alte obiective importante atinse pe parcursul anului trecut în comuna covăsneană, de exemplu proiectele de asfaltare. 

„Cred că cea mai importantă lucrare pe care am avut-o la nivelul anului trecut este finalizarea cadastrării sistematice a comunei, prin fonduri europene. A durat mai bine de doi ani. Anul trecut, am distribuit populației aproape 7.000 de cărți funciare. Totodată, am reușit să asfaltăm Bita și Saciova. Am reușit să asfaltăm inclusiv intravilanul localității Saciova. Deci, am reușit să avansăm foarte bine. Am început, tot anul trecut, să construim două case mortuare. Deci, a fost un an destul de greu, destul de încărcat. Anul trecut a fost un an cu foarte multe apeluri de proiecte. Așa că am lucrat foarte mult, de asemenea, pe întocmirea proiectelor”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul din Reci.

Dombora Lehel dă asigurări că anul 2023 nu va duce lipsă de investiții, din contră. Sunt 10 proiecte câștigate la care urmează să fie începută implementarea propriu-zisă. Ceea ce înseamnă că vor fi multe șantiere în localitate în acest an.

„Trecând la anul ăsta, văd că munca a dat roade, așa că avem practic 10 proiecte finanțate. Trei din fonduri guvernamentale, pe „Anghel Saligny”, și șapte pe Programul Național de Redresare și Reziliență, PNRR. Nu pot să aleg unul ca fiind cel mai important. Prima și prima, în ordinea de idei, ar fi alimentarea cu apă și canalizare a localităților Aninoasa și Saciova. Este proiect câștigat, în scurt timp începem achiziția publică. După aceea vine asfaltarea a 24 de străzi din comună. Șase kilometri per total. Și cu asta stăm destul de bine, avansăm cu proiectul, și cred că undeva prin vara anului acesta ne apucăm și de această lucrare. Din cele șapte proiecte câștigate prin PNRR, șase fac referire la reabilitarea energetică, deci de la grădiniță până la bibliotecă și cămin cultural. Toate aceste lucrări trebuie să fie începute în acest an. Deci, cred că în toată comuna o să avem șantiere, peste tot”, a mai spus, în final, primarul. 

Această știre face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul anului 2023”, lansată de redacția CovasnaMedia și Observatorul de Covasna. În cadrul demersului, am întrebat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale care este cea mai mare realizare a instituției pe care o conduc înregistrată în 2022 și care este cel mai ambițios obiectiv pentru anul 2023. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.