POLITICA 14 martie 2023

Primarul din Baraolt a intrat în UDMR

de Diana Pantelimon | 715 vizualizări

Benedek Huszár János, primarul orașului Baraolt, care a câștigat mandatul de primar ca independent la ultimele alegeri locale, s-a alăturat partidului politic Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR). Decizia a fost anunțată joi, 9 martie a.c., după ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Covasna, de către însuși primarul Benedek Huszár János împreună cu președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. Evenimentul a fost transmis și în direct, prin intermediul Facebook.

Potrivit celor doi, această decizie a primarului va consolida situația politică aproape generală din județ și va favoriza dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții.

„În calitate de primar și persoană publică (...) am decis să continui munca pe care am început-o ca membru al comunității politice a UDMR. (...) Nu este ușor să renunți la independența politică (...), au existat motive serioase pentru acest pas. (...) Aș fi avut de mai multe ori ocazia să devin membru al unei organizații politice, am primit nenumărate invitații. Dar până acum am considerat că îmi pot îndeplini atribuțiile publice ca independent. După ultimele alegeri, în octombrie 2020, împreună cu Tamás Sándor, președintele UDMR și, totodată președintele Consiliului Județean, am pus bazele unui parteneriat județ-oraș și am implementat cu succes prevederile acestuia, pas cu pas. Rezultatele pe care le-am obținut până acum (...) nu ar fi fost atinse fără sprijinul UDMR la nivel județean și parlamentar. UDMR este singura comunitate politică de maghiari din România care este prezentă la toate cele patru niveluri de luare a deciziilor politice și administrative: în conduceri locale și județene, în Parlament și în Guvern, precum și la nivelul Parlamentului European. Pe de o parte, am luat această decizie pentru a maximiza oportunitățile de dezvoltare ale orașului. (...) Am depus multă muncă deja în această perioadă de jumătate de mandat și încă ne așteaptă multă muncă pentru a face orașul nostru locuibil. Să luăm doar un exemplu: oricine a constatat și nu trebuie să prezint starea deprimantă a străzilor noastre. Cred că spectrul de posibilități de dezvoltare urbană va fi lărgit astfel și vom putea depăși mai repede înapoierea”, a precizat și pe pagina sa de Facebook primarul Benedek Huszár János.

Totodată, Tamás Sándor a punctat faptul că de doi ani încoace se cooperează eficient cu Benedek Huszár János și l-a lăudat pentru ideile pe care le pune în practică, în beneficiul comunității.

„În Baraolt, relațiile s-au normalizat acum doi ani. Este adevărat că Benedek Huszár János a început ca primar independent cu un consiliu local majoritar UDMR, dar s-a dezvoltat o relație constructivă în cadrul consiliului”, a declarat Tamás Sándor la întâlnirea de joi.

Primarul Benedek Huszár János a mai precizat pe pagina sa de socializare că știe că acest pas va fi criticat de multe persoane din spațiile sociale și că acceptă respectuos comentariile critice ale oricui, fie ei apolitici, independenți sau membri de partid, însă nu și criticile venite de la cei care au fost membri în două sau eventual mai multe organizații politice în ultimii 30 de ani. 

„Anul și jumătate care urmează va dovedi sau infirma corectitudinea și eficacitatea deciziei mele, după care fiecare alegător poate trage o concluzie și în toamna viitoare îmi va putea da, sau nu, votul de încredere”, a mai transmis primarul.

Benedek Huszár János a fost ales ca primar independent în Ilieni în 2004, și-a dat demisia din funcție în 2007, apoi a fost consultant pe proiecte europene, majoritatea axate pe infrastructură. În 2020 a devenit primarul orașului Baraolt, a cărui populație se ridică la aproximativ 7,7 mii de locuitori, potrivit datelor provizorii ale Recensământul Populației și Locuințelor 2021.

Sursa foto: Facebook/ Benedek Huszár János

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.