POLITICA 8 februarie 2013

Primarul Antal Árpád: „Scandalul steagurilor distrage atenția de la alte probleme”

de Székely Emőke | 311 vizualizări

Scandalul steagurilor distrage atenția de la alte problemePreședintele UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Árpád, este de părere că în spatele mediatizării scandalului legat de steagul secuiesc se află alte probleme, de la care cei de la București doresc să distragă atenția opiniei publice. Antal spune că maghiarii din România au fost supuși unui linșaj mediatic, iar motivul îl tranșează pe două piste.

„Am două ipoteze pentru explicarea scandalului legat de steagul secuiesc. Acest circ este oarecum direcționat de către canalul de televiziune Antena3, care îi aparține lui Dan Voiculescu. Se știe că domnul Voiculescu are probleme cu justiția și este în stare chiar și să destabilizeze România prin crearea unui conflict interetnic pentru a distrage atenția de la problemele lui cu legea. Pe de altă parte, puțini au observat că în timp ce pe posturile de televiziune a fost dezbătut subiectul legat de steagul secuiesc, ministrul Dan Șova a declarat că autostrada Transilvania nu va fi construită din cauza lipsei de bani. Am convingerea că s-a dorit anunțarea neconstruirii acestei autostrăzi pe fondul scandalului diplomatic între România și Ungaria pentru ca atenția populației din Transilvania, români și maghiari deopotrivă, să fie distrasă de la această problemă. Astfel cei din Transilvania în loc de autostradă primesc circ” – spune Antal.

Reclamă gratuită

Acesta a subliniat și faptul că tot acest scandal a fost o metodă bună de a face cunoscut steagul secuiesc peste tot în țară, spunând că UDMR nu ar fi avut bani pentru a plăti o campanie publicitară de mărimea celei realizate de televiziunile naționale. „Ne bucurăm că steagul secuiesc este acum cunoscut și în cele mai ascunse sate din Moldova, de exemplu” – a declarat președintele UDMR Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.