POLITICA 1 februarie 2013

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama: „Codrin Munteanu nu a fost schimbat la presiunea UDMR”

de Monica Vrânceanu | 934 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama: „Codrin Munteanu nu a fost schimbat la presiunea UDMR”Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, susţine că fostul prefect Codrin Munteanu a fost promovat prin mutarea la Bucureşti şi nicidecum schimbat la presiunile declarate ale UDMR. Horia Grama a apreciat că Munteanu a ajuns la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) tocmai pentru că este un bun profesionist care a fost demult remarcat de către premierul Victor Ponta.

„Codrin Munteanu merge la Bucureşti nu din cauza presiunilor UDMR ci pentru că este un foarte bun specialist. Dacă UDMR şi Tamás Sándor încearcă să tragă spuza pe turta lor, încercând să convingă electoratul maghiar că ei au determinat schimbarea, o fac degeaba, nu au legătură cu realitatea. UDMR nu mai e la guvernare de 7-8 luni, nu mai are nicio atribuţie”, a declarat Horia Grama.

Deputatul a apreciat că prezenţa la Bucureşti a lui Codrin Munteanu va face numai bine judeţului nostru, fiind un atu că vom avea un om apreciat în structurile guvernamentale. În context, Grama a precizat că nimeni nu l-a forţat pe Munteanu să accepte funcţia de secretar general în MApN, ci el doar a acceptat o asemenea ofertă care a venit strict pe criterii profesionale.

Prefect nou cu experienţă în administraţie

În ceea ce îl priveşte pe noul prefect Dumitru Marinescu, care va fi învestit cel mai probabil sâmbătă, deputatul PSD a precizat că acesta este un om cu experienţă în administraţie – are trei mandate ca primar şi este absolvent al cursurilor INA; fost prim-vicepreşedinte al PSD Covasna, Marinescu a demisionat din funcţie odată cu numirea sa ca adjunct în conducerea ITM Covasna şi va demisiona din partid odată cu numirea ca prefect.

Potrivit lui Grama, Marinescu va urma munca lui Munteanu cu acelaşi respect pentru lege.

„Noi îl vom sprijini în exercitarea atribuţiilor de prefect şi vă asigur că politica în Prefectură va fi aceeaşi – de respectare a legilor statului. Prefectul atacă în instanţă actele nelegale, nu le desfiinţează altfel (...)”.

Horia Grama a mai ţinut să precizeze că fostul prefect Codrin Munteanu nu a creat tensiuni etnice, ci UDMR l-a transformat pe acesta în adversar pentru a avea pe ce îşi construi campania pentru alegerile din decembrie 2012. Liderul PSD Covasna a concluzionat prin a spune că a venit vremea ca UDMR să se implice în administraţia locală pe care o conduce şi i-a asigurat pe cei din Uniune de tot sprijinul său pentru dezvoltarea judeţului.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 2 februarie 2013
Slabe argumente si explicatii aduceti,chiar nu sunt credibile deloc.Vom vedea inca din primele luni ce poate face noul prefect si daca va continua ceea ce a inceput Codrin Munteanu.Daca ia masuri citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.