POLITICA 26 mai 2011

Preşedintele PNL Sfântu-Gheorghe: UDMR rămâne la guvernare din calcule economice

de Monica Vrânceanu | 523 vizualizări

Preşedintele PNL Sfântu-Gheorghe, Mădălin Guruianu, este de părere că UDMR nu va părăsi deocamdată guvernarea alături de PDL, deoarece încă mai are acces la “ceva bani în plus” atâta vreme cât se află în această Coaliţie. Aprecierea liderului liberal a venit în contextul în care UDMR a anunţat clar că la o reorganizare a regiunilor doreşte ca judeţele Covasna, Harghita şi Mureş să intre în aceeaşi regiune, în vreme ce preşedintele Traian Băsescu s-a declarat recent pentru o reorganizare administrativă.

“Mi-e greu să estimez mişcările pe care le face Traian Băsescu, însă în acest moment el are multe mesaje, pe multe paliere, şi pe al UDMR inclusiv. Din punctul meu de vedere, o reorganizare teritorială este binevenită în România, având în vedere că cele şapte regiuni care au fost considerate Euroregiuni nu funcţionează sub nicio formă; cred că în afară de acele accesări de fonduri europene - majoritatea pe baze politice, nu văd nicio legătură între judeţele care compun cele şapte regiuni”, a arătat Guruianu, subliniind că este evident că sunt necesare regiuni de dezvoltare mai mici la nivelul ţării, precum şi o regândire a sistemului administrativ.

În acest context, Mădălin Guruianu a subliniat că UDMR nu are nevoie acum de un “imbold” pentru a ieşi de la guvernare, mai ales în condiţiile în care Uniunea a rămas la guvernare chiar şi atunci când a fost nedreptăţită de PDL.

“UDMR a zis că iese de la guvernare dacă nu revin salariile - nu s-a întâmplat asta, dacă nu va trece Legea Învăţământului aşa cum o vor - dar legea a fost amendată şi a intrat în funcţiune nu aşa cum şi-a dorit UDMR (...). Cred că UDMR şi-a făcut un calcul economic şi are motive să mai stea în Guvern - cu ce riscuri şi consecinţe, Uniunea Social Liberală a spus clar pe plan naţional că, cu cât aşteaptă mai mult să iasă de la Guvernare, cu atât mai mult are de pierdut UDMR”, a mai spus Guruianu.

Liderul PNL consideră că Traian Băsescu este de câţiva ani un manipulator perfect, reuşind de la înălţimea funcţiei de preşedinte să pună pe agenda fiecărui om subiecte care în mod normal nu i-ar interesa pe oameni.

“Nu văd de ce ne-am preocupa de ceea ce spune acum Traian Băsescu, cât timp nu există un program de relansare economică, pe care liberalii îl cer de doi-trei ani. Este foarte uşor să manipulezi oamenii, mai ales pe relaţii interetnice”, a mai spus Mădălin Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
andrra, 26 mai 2011
Oamenii incep sa se trezeasca la realitate, mai ales ungurii, incep sa se realizeze ce partid de linguseala este UDMR-ul, nu il intereseaza societatea maghiara deloc, fiecare membru care are o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.