POLITICA 27 august 2010

PCM, invitat să demonstreze ce-a făcut pentru maghiari

de Monica Vrânceanu | 527 vizualizări
Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că afirmaţiile liderilor PCM Covasna, care au criticat prezenţa UDMR la guvernare alături de PD-L pot genera o discuţie foarte amplă însă nu înlătură întrebarea legată de ceea ce a făcut PCM pentru comunitatea maghiară în ultimii doi ani, chiar dacă nu s-a aflat la guvernare. “Şi eu am o problemă legată de participarea UDMR la guvernare, mai ales atunci când vine

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că afirmaţiile liderilor PCM Covasna, care au criticat prezenţa UDMR la guvernare alături de PD-L pot genera o discuţie foarte amplă însă nu înlătură întrebarea legată de ceea ce a făcut PCM pentru comunitatea maghiară în ultimii doi ani, chiar dacă nu s-a aflat la guvernare.

“Şi eu am o problemă legată de participarea UDMR la guvernare, mai ales atunci când vine vorba de unele legi precum cea a Minorităţilor sau cea a Învăţământului. Însă trebuie recunoscut că Sfântu Gheorghe are beneficii cu această guvernare, multe dintre lucrările care s-au făcut şi se fac în oraş beneficiind de finanţări de la Guvern”, a declarat Antal Arpad.

Acesta a arătat că lucrurile se separă prin ceea ce au făcut unii şi alţii, mai ales în contextul în care PCM consideră că prezenţa UDMR la guvernare este ruşinoasă pentru maghiarime.

“Dacă cineva îmi poate garanta că ieşirea UDMR de la guvernare reface economia României, atunci eu propun să ieşim şi mâine din Guvern”, a punctat Antal.

Vicepreşedintele PCM Covasna, Kovacs Istvan, consideră că UDMR rămâne în Guvern  pentru a-şi apăra propriile interese, nicidecum pe cele ale maghiarimii, pe care ar trebui s-o reprezinte de fapt. PCM este de părere că UDMR nu a făcut nicio mişcare, alături de partenerii PD-L din Guvern, prin care să direcţioneze economia pe un făgaş normal. Astfel,  PCM cataloghează actuala guvernare PD-L – UDMR ca fiind „mult mai proastă decât cea a Guvernului Gyurcsani din Ungaria”, „cea mai catastrofală guvernare” pe care România a avut-o în ultimii 20 de ani.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Mihai Viteazu, 29 august 2010
Vasy:romania ptr. secui ce a facut NIMIC BUN. MAI VREI CEVA? Dicy dute acasa la moldova!
Primar_la_Hetea, 28 august 2010
Ce vb reluc, ei se spanzura ca au venit moldovenii si "valahii" peste ei, si nu mai pot scapa de ei :-) Ei sunt f multumiti de ce face udmr-ul de aia se duc ca oiile la vot si stamileaza in acelasi citeste integral
reluc, 27 august 2010
@vasy si dicy: cum vreti ca udmr sa faca bime romanilor din sf gheorghe cand udmr nu a facut bine nici secuilor. udmr a adus secuii la disperare , se sinucid astia pe capete
''panoramix'', 27 august 2010
Din pacate si acum ca si in timpul comunismului fiecare membru al partidului trebuie sa dea socoteala mai marilor partidului din care fac parte ! Asa este si cu primarul nostru si cu cei din consiliu citeste integral
dicy, 27 august 2010
Ar trebui UDMR dat afara din guvern si din Sf.Gheorghe au creat numai probleme romanilor.
vasy, 27 august 2010
Dar guvernarea UDMR a orasului nostru Sfintu Gheorghe ce a adus bun pentru romanii din acest oras ?Va spun eu ca e simplu..........NIMIC BUN !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.