POLITICA 13 noiembrie 2008

Panoul cu „Ţinutul Secuiesc” a prejudiciat bugetul local

de Covasna Media | 1493 vizualizări
Suma la care face referire controlul depăşeşte 15.000 de lei

Un raport al Curţii de Conturi arată că panoul cu inscripţia Ţinutul Secuiesc amplasat anul trecut pe marginea DN 11, în dreptul localităţii Chichiş, a creat un prejudiciu bugetului local în valoare de peste 15.000 de lei. Conform raportului, în urma controlului financiar al Curţii de Conturi la Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a rezultat faptul că amplasarea panoului publicitar cu nerespectarea condiţiilor de amplasare şi montare prevăzute în autorizaţia de amplasament a condus la demontarea şi distrugerea acestuia, prin care s-a creat un prejudiciu bugetului local în suma de 15.523,43 lei (12.376 lei executarea şi amplasarea panoului şi 3.048,42 lei cheltuieli pentru demontare) la care s-au calculat foloase nerealizate în suma de 1.814,75 lei. Datele reies în urma unei solicitări din partea unui cetăţean din Sfântu-Gheorghe, care în luna septembrie a adresat o cerere privind cheltuielile pentru aceste panouri. Referitor ...

Suma la care face referire controlul depăşeşte 15.000 de lei

Un raport al Curţii de Conturi arată că panoul cu inscripţia Ţinutul Secuiesc amplasat anul trecut pe marginea DN 11, în dreptul localităţii Chichiş, a creat un prejudiciu bugetului local în valoare de peste 15.000 de lei. Conform raportului, în urma controlului financiar al Curţii de Conturi la Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a rezultat faptul că amplasarea panoului publicitar cu nerespectarea condiţiilor de amplasare şi montare prevăzute în autorizaţia de amplasament a condus la demontarea şi distrugerea acestuia, prin care s-a creat un prejudiciu bugetului local în suma de 15.523,43 lei (12.376 lei executarea şi amplasarea panoului şi 3.048,42 lei cheltuieli pentru demontare) la care s-au calculat foloase nerealizate în suma de 1.814,75 lei. Datele reies în urma unei solicitări din partea unui cetăţean din Sfântu-Gheorghe, care în luna septembrie a adresat o cerere privind cheltuielile pentru aceste panouri. Referitor la panoul de la Aita Mare, Prefectura Covasna a trimis în instanţă hotărârea în cauză, care nu a fost revocată la cerere. În acest caz, Consiliul Local Aita Mare a dat în folosinţă gratuită un teren Consiliului Judeţean, contrar prevederilor legale. În ceea ce priveşte panoul pe care conducerea CJ intenţionează să îl amplaseze tot pe DN11, la Chichiş, au fost identificate nişte nereguli de natură tehnică, ce trebuie corectate pentru ca amplasarea să fie legală.

Aceeaşi ilegalitate, noi documente…

Vicepreşedintele CJ Covasna, Demeter Janos, preşedinte la data amplasării panoului, a declarat că de la întocmirea acestui raport el şi colegii săi au mai transmis la Curte o serie de documente şi informaţii privind evenimentele produse în jurul panoului la acea dată, din care ar reieşi că nu fost nicio ilegalitate, Curtea urmând să ia o decizie finală în acest caz. Anul trecut, primul panou cu „Ţinutul Secuiesc“ a fost amplasat pe DN11, la Chichiş, fiind inaugurat în prezenţa liderului UDMR, Marko Bela şi a altor politicieni UDMR. Mai mulţi politicieni români şi reprezentanţi ai societăţii civile româneşti au protestat la acea vreme faţă de acest gest, acuzând că panoul are scopul de a marca graniţele aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Panoul a fost însă îndepărtat la scurt timp de Societatea de Drumuri Naţionale, pe motiv că nu respecta autorizaţia de construcţie, fiind prea aproape de drum. În ultimele zile ale campaniei pentru alegrile locale, conducerea judeţului de la acea dată a inaugurat un panou la Aita Mare, aflat la marginea unui teren privat cu unul public. Potrivit lui Demeter Janos, scopul acestor panouri este unul de promovare turistică a zonei şi a specificului local.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.