POLITICA 4 decembrie 2012

Noi dispute legate de panoul SIC

de Székely Emőke | 380 vizualizări

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, i-a semnalat ministrului de interne „comportamentul prefectului Munteanu”. În replică, prefectul îi doreşte lui Tamás „să aibă parte de echilibru interior și pace sufletească”.

Noi dispute legate de panoul SICPreședintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, afirmă că în cazul în care UDMR va intra la guvernare după alegerile din 9 decembrie, va cere ca prefectul Codrin Munteanu să fie schimbat din funcţie. Printre motivele acestei cereri se numără și disputa legată de amplasarea panoului „Terra Siculorum” din faţa Prefecturii.

„Prefectul Codrin Munteanu a făcut toate demersurile pentru înlăturarea acelui panou. De când UDMR Covasna l-a amplasat, prefectul a solicitat toate actele legate de acel panou, iar după ce nu a găsit nereguli, l-a chemat pe reprezentantul firmei care l-a confecționat și i-a cerut să rezilieze toate contractele pe care firma respectivă le avea cu UDMR Covasna. După ce reprezentantul firmei a refuzat acest lucru, societatea lui a fost controlată de inspectorii Gărzii Financiare Brașov, care au controlat numai contractele încheiate cu UDMR Covasna” – afirmă Tamás Sándor. Acesta a mai spus că l-a contactat pe ministrul de interne Mircea Dușa, căruia i-a semnalat comportamentul prefectului de Covasna, după care ministrul l-a chemat pe Munteanu la București. „Se pare că acest demers a avut succes întrucât de atunci n-am mai avut probleme legate de acest subiect” – spune Tamás Sándor.

Declaraţii de campanie

Prefectul Codrin Munteanu este de părere că declarațiile președintelui Consiliului Județean Covasna se datorează campaniei electorale și spune că el este deja cuprins de spiritul sărbătorilor de iarnă și îi dorește să aibă parte de pace sufletească. „După o matură și responsabilă chibzuință, am ales să ignor declarațiile politice ale domnului Tamás Sándor din două motive: ne aflăm în ultima săptămână de campanie electorală, când tensiunea a atins cote maxime și, ca prefect, nu pot să intru în dispute electorale; pe de altă parte, nu doresc să îmi fac nervi din cauza nervilor domnului Tamás Sándor, căruia, având în vedere apropiata sărbătoare a nașterii Mântuitorului nostru, Iisus Hristos, sărbătoare care ne obligă să fim mai buni, mai toleranți și mai respectuoși unii cu alții, îi doresc să aibă parte de echilibru interior și pace sufletească” – ne-a declarat Codrin Munteanu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.