POLITICA 7 aprilie 2011

Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu: Forumul Civic al Românilor a devenit organizația civilă a PSD

de Monica Vrânceanu | 604 vizualizări

Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu, consideră că Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) a devenit o organizație civilă a PSD. Dan Manolăchescu a declarat că afirmația sa are la bază acțiuni și pozițiile Forumului din ultima perioadă, culminând cu Adunarea generală a acestuia, unde au luat parte invitați precum senatorul PSD Titus Corlăţean și deputaţii PSD Victor Socaciu, Horia Grama sau Mircea Dușa.

”Această ultimă întâlnire (Adunarea generală a Forumului, desfășurată sâmbătă la Miercurea Ciuc - n.r.) și organizarea Comitetului de inițiativă au demonstrat cu prisosință că Forumul a devenit organizația civilă a PSD. S-a mai întâmplat, nu e prima dată, dacă ar fi fost o excepție, o tratam ca atare, dar este, cred, a treia oară de un an și jumătate încoace în care Forumul se întâlnește să dezbată problemele profunde ale tuturor românilor din Covasna și Harghita numai alături de reprezentanții PSD”, a declarat Dan Manolăchescu.

În acest context, Manolăchescu a subliniat că dacă Forumul ar fi anunțat un subiect clar al întâlnirii, invitând și reprezentanți ai PDL la aceasta, nu ar fi fost o problemă participarea democrat-liberalilor.

”Pot înțelege că Forumul are o problemă cu mine personal, dar în PDL Covasna mai sunt și alte personalități care pot participa la asemenea manifestări, sau avem totuși factori de decizie la nivel național care ar fi putut să le dea răspunsuri celor de la Forum, pentru că văd că se învârt în jurul acelorași subiecte prăfuite și obosite - plăcuțe, denumiri de străzi – sau unele care nu se află pe agenda Guvernului - Legea minorităților, regionalizare. S-a ajuns ca cei de la Forum să vorbească mai mult despre Ținutul Secuiesc și autonomie decât promotorii acestora – UDMR și PCM”,  a declarat Dan Manolăchescu, arătând că membrii Forumului nu au probabil informații suficiente din Covasna, în vreme ce reprezentanții PSD de la București nu au niciun interes să ofere informații corecte despre ceea ce se întâmplă în Guvernul României.

”Le mai amintesc pentru a nu știu câta oară domnilor de la PSD că ei au fost cei care au făcut primul pas spre autonomie pe criterii etnice prin promulgarea legilor privind învățământul în limba maternă și folosirea limbii maghiare în administrație și justiție. Așadar ei au fost cei care au vândut interesele statului pe care astăzi le trâmbițează pentru o susținere a guvernului la acea vreme, în timp ce relația bună a PDL cu UDMR în județul Covasna, cel puțin, înseamnă dezvoltare economică, investiții în infrastructură și proiecte atât pentru români cât și pentru maghiari”, a completat Manolăchescu.

Adunarea generală a FCRCHM a făcut, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, un ”apel pentru apărarea demnităţii naţionale” şi a solicitat crearea unui curent în Parlamentul României care să împiedice votarea unor legi care duc la pierderea autorităţii statale și care ”să militeze pentru stoparea degradării identităţii naţionale şi pentru realizarea unui echilibru în spaţiul public”.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Anonim, 8 aprilie 2011
Dragi simpatizanti PSD! Poate ar fi mai bine sa va faceti griji pentru partidul indragit de voi deoarece actualmente in acest partid politicienii au fost inlocuiti cu sforari, cel putin aici in judet, citeste integral
obiectiv, 8 aprilie 2011
Am citit pe mediafax ca la intalnire au particpat si un deputat PDL de Brasov - Postolache parca si un senator UNPR de Mures - nu ii retin numele, si membrii PNL si PC. Asta doar de dragul citeste integral
vali, 7 aprilie 2011
Acest partid comunist, urmasul PCR-ului, piperat cu looseri fascisti de la PRM nu are ce cauta intr-o democratie adevarata!
traian, 7 aprilie 2011
bai burebista... sa inteleg ca tu il acuzi pe seful vamii ca face sex, noaptea, cu nevasta-sa unguroaica???? ce tembel!!! de aia te-au cotropit romanii...
lili pesedista, 7 aprilie 2011
Lili draga, ai dreptate... Doar o intrebare: din care institutie publica si din timpul carui program pe banii statului trimiti tu comentarii pe forum?
burebista, 7 aprilie 2011
Manolachescu ar fi trebuit sa-l trimita pe vicepresedintele MANIX (seful vamii,,cel numit politic si fara nicio conditie de numire indeplinita) sa le explice el cum conlucreaza romanii cu maghiarii citeste integral
lili, 7 aprilie 2011
cata ipocrizie la Dan Manolachescu asta!!! ca la toti politicienii, dar parca acum dau pe rascoale..... ar trebui sa-si puna intrebari chiar de ce Forumul romanilor inseamna PSD si deloc PDLul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.