POLITICA 25 ianuarie 2013

Liberalii nu cred în proiectul pentru IMM-uri de la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 420 vizualizări

PNL Covasna critică majorarea impozitelor locale pentru firme cu 50%.

PNL Covasna critică dur decizia Consiliului Local Sfântu Gheorghe de a mări cu 50% taxele și impozitele pentru persoanele juridice și susține că astfel Sfântu Gheorghe a devenit municipiul reședință de județ cu cele mai mari taxe locale din Transilvania (și poate că inclusiv din țară) pentru persoanele juridice.

Arătând că o astfel de măsură nu duce în direcția unei administrații locale autonome eficiente, conducerea PNL Covasna și-a exprimat suspiciunile cu privire la anunțatul proiect prin care Primăria, CCI Covasna și ASIMCOV ar urma să creeze posibilitatea agenților economici de a-și recupera pierderile de la taxe și impozite. Este vorba despre acel program pentru IMM-uri, prezentat recent de către primarul Antal Árpád, structurat pe mai multe paliere (ca și fondurile europene), în valoare totală de 500.000 de lei și prin care persoanele fizice, venind cu proiecte, ar putea obține finanțare. Consilierul local Mădălin Guruianu susține însă că proiectul există deocamdată doar la nivel de idee și nu palpabil, plus că ar putea discrimina multinaționalele cu afaceri în oraș, deoarece se adresează doar IMM-urilor.

„Majorare foarte mare şi bruscă”

La rândul său, senatorul PNL Marius Obreja s-a arătat convins că Sfântu Gheorghe ar fi reușit să aibă un buget echilibrat în 2013 și fără o asemenea majorare de taxe și impozite locale pentru persoanele juridice.

„Majorarea este foarte mare și bruscă, cred că orașul se descurca și fără ea ori cu o majorare de 10%, în niciun caz de 50% (...). Sau poate e o încercare de a arăta că „suntem în opoziție, nu avem fonduri”, dar cred că cu informații și voință pot fi realizate multe, nu doar prin UDMR. Oricum, ca întotdeauna când se fac lucruri heirupiste, contribuabilul are de tras”, a spus Obreja, subliniind că doar consilierii Uniunii au votat în CL, în unanimitate, majorarea cu 50%.

Acesta s-a arătat neîncrezător în proiectul cu fondurile pentru IMM-uri, apreciind că în cel mai bun caz efectul acestuia va fi unul minor. În context, Marius Obreja a declarat că în două săptămâni, PNL Covasna va prezenta un proiect real de motivare prin care să poată fi puse pârghiile pentru creșterea capitalului din județul nostru.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.