POLITICA 10 mai 2022

Ionuț Neagu, senator de Covasna: „Cerem demisia miniștrilor Eduard Novak și Tánczos Barna”

de David Leonard Bularca | 10715 vizualizări

Senatorul de Covasna Ionuț Neagu, care face parte din partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a cerut luni seara, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, demisia ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, care fac parte din Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR). 

Solicitarea senatorului de Covasna a venit după ce, la o competiție de hochei, naționala României, formată în mare parte din etnici maghiari, ar fi cântat imnul Ținutului Secuiesc după meciul dintre România și Ungaria. 

„În calitate de senator Alianța pentru Unirea Românilor - AUR de Covasna, lupt zi de zi pentru drepturile TUTUROR românilor din acest județ. Doresc liniște și conviețuire în bună pace. 

Nu pot, însă, să fiu de acord ca NAŢIONALA ROMÂNIEI să cânte imnul ținutului imaginar pe care unii îl numesc secuiesc. 

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, Eduard Novak si Tánczos Barna, rețineți: câtă autonomie există la Timiș, Galați sau Botoșani, atâta există și în Covasna, Harghita și Mureș!

Imnul pseudo-ținutului Secuiesc a fost cântat de sportivii români de etnie maghiară. ABSOLUT INACCEPTABIL! 

3 tricolori au refuzat să se alăture. 

De asemenea, în tribuna Ungariei s-ar fi aflat și ministrul Mediului, Tánczos Barna. 

Cerem demisia miniștrilor Eduard Novak și Tánczos Barna!

#DreptatepentruRomânia, a scris, pe Facebook, senatorul Ionuț Neagu.

Un mesaj similar a fost publicat și pe contul de Facebook al partidului AUR Covasna. 

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a reacționat și el, tot pe Facebook, în legătură cu acuzațiile conform cărora ar fi urmărit meciul din tribuna Ungariei. 

„În legătură cu informațiile care au apărut în presă, conform cărora am vizionat meciul din tribuna maghiară, trebuie să vă spun că inclusiv suporterii români au stat în această parte a patinoarului.

La un moment dat, la câțiva metri de mine stătea o familie, ai cărei membri erau îmbrăcați în tricoul echipei naționale.

Și, for the record, am purtat tricoul de campioană a României a echipei mele de suflet, Sport Club Miercurea Ciuc”, a scris ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. 

Partida de hochei dintre România și Ungaria s-a încheiat cu scorul de 2 la 4, conform gsp.ro. 

Sursa foto: Tánczos Barna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.