POLITICA 1 aprilie 2011

Horia Grama susţine că UDMR conduce România

de Monica Vrânceanu | 565 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că actuala Coaliţie de Guvernare este condusă de UDMR, care a demonstrat că reuşeşte să-şi impună toate dorinţele în faţa partenerilor de la PDL.

Horia Grama susţine că UDMR conduce de fapt în prezent ţara, ceea ce face ca lucrurile să fie “foarte grave”, mai ales dacă UDMR va reuşi în cele din urmă să le impună celor de la PDL adoptarea legilor referitoare la Statutul Minorităţilor şi regionalizarea ţării.

"O constatare personală la cele întâmplate în ultimele zile şi în Parlamentul României: UDMR conduce PDL şi coaliţia de guvernare, deci ca şi concluzie pot să spun că UDMR conduce România", a afirmat Horia Grama, care a exemplificat prin ceea ce s-a întâmplat recent în Parlament, atunci când declaraţia referitoare la atitudinea adoptată de oficiali ai Ungariei de 15 martie a fost respinsă în Camera Deputaţilor.

Grama a arătat că declaraţia a picat la vot, chiar dacă printre deputaţii de la PDL s-au numărat şi unii care au votat pentru adoptarea acesteia sau s-au abţinut de la vot.

Liderul PSD Covasna a respins criticile pe care i le-au adus recent liderul PDL Covasna Dan Manolăchescu şi prim-vicepreşedintele Petre Străchinaru, arătând că nu el sau PSD au fost cei care au introdus în Parlament Legea Minorităţilor sau Legea Regionalizării, precum cei din PSD nu fac nici declaraţii care să incite la conflicte interetnice, aşa cum fac cei din UDMR de fiecare 15 martie când se sărbătoreşte Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

“Activitatea politică şi parlamentară a domnului Străchinaru a fost evaluată la alegerile din 2008, când dumnealui a pierdut cu 150 de voturi în faţa candidatului PSD Cătălin Morar, un necunoscut la vremea aceea, deci acesta este rezultatul activităţii lui Petre Străchinaru. Îl sfătuiesc pe fostul deputat să folosească cele peste 300 de amendamente pe care le-a conceput la Legea Minorităţilor astfel încât colegii săi din PDL să ţină cont de ele. Sigur că amendamentele PSD despre care am vorbit că le voi susţine nu le-am făcut eu singur, nici n-am pretins asta, deci domnul Străchinaru, care s-a confruntat cu electoratul după un mandat şi a pierdut, ar face mai bine să-şi plimbe nepoţii prin parc”, a mai spus deputatul PSD.

PSD nu mai curtează UDMR

Referindu-se la dorinţa PSD de a coopta UDMR în Opoziţie alături de Uniunea Social- Democrată (USL), Horia Grama a declarat că UDMR nu mai este “curtată” în acest sens, după ce a arătat clar că doreşte să rămână alături de PDL. Cu toate acestea, Grama a arătat că există tot mai mulţi parlamentari PDL şi UNPR care dau semne că “încep să rupă lanţurile” pentru a se despărţi de actuala putere, acest lucru părând firesc PSD, care se aşteaptă ca respectivii să vină în Opoziţie, pentru a salva România.

“Ne aşteptăm la luciditate din partea acestor oameni, care sunt înjosiţi şi ţinuţi în bănci de către PDL, un partid care a adus năpasta peste popor, reducând salarii şi pensii. Practic, PDL a instaurat sărăcia generalizată şi insecuritatea”, a spus Horia Grama.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
paul, 2 aprilie 2011
dl grama cred ca a luat prafuri americane,sau ne considera prosti,aloo suntem in sec.xxi,imediat vine cu sloganu:hrana,caldura,medicamente.
eugen, 2 aprilie 2011
Domnule H.G. : Dl.Strachinaru , este un intelectual rasat si un om de cultura.PD-l v-a luat la guvernare , dar , pentru a ajuta UDMR sa nu stea pe tusa , v-ati ridicat si i-ati cedat locul.Si ei au citeste integral
Marian, 1 aprilie 2011
iti explic eu cetatene si la toti care cred ca UDMR ul e cel mai mare hot:la biborteni se FALIMENTEAZA O FABRICA DE APA MINEALA IAR CU 50M MAI INCOLO PORNESTE O LINIE DE IMBUTELIERE PARTICULARA CARE citeste integral
Joe, 1 aprilie 2011
PSD este urmasul PCR-ului. NO COMMENT. FASCISM+COMUNISM.
un cetatean, 1 aprilie 2011
Bai nene,instigi la ura,revolta,rasism,bombe cu mustar?Nu-l mai dati la ziar pe prostanacul asta,cu dorintele UDMR-ului din capul lui.Grama,Alo,Grama,ia zi baiete cu gura mare,cum se fura la citeste integral
SIC, 1 aprilie 2011
Tot ce cere UDMR e santaj, manipulare etc. etc. Fratye grama, UDMR reprezinta comunitatea MAGHIARA din aceasta tara. Nu are nimic cu fratii tai de peste carpati, nici da nici ba. Si mie totuna ce citeste integral
vasy, 1 aprilie 2011
Vom vedea la alegeri domnule Grama,daca nu faceti alianta cu UDMR aveti votul meu sigur si a altora.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.