POLITICA 10 martie 2013

Horia Grama susţine că scandalurile autonomiste alungă investitorii

de Monica Vrânceanu | 290 vizualizări

noiembrie2011_24_grama

Deputatul PSD Horia Grama susţine că tot scandalul legat de steagurile secuieşti nu face decât rău judeţului, deoarece induce senzaţia că aici este o zonă de potenţiale conflicte. Horia Grama a ţinut să sublinieze faptul că toate disputele legate de steaguri se leagă, în memoria multora, de atitudinea refractară a administraţiilor locale, inclusiv de declaraţia de acum câţiva ani a fostului primar din Sfântu Gheorghe, Albert Álmos, care a recunoscut că a ţinut zona închisă în faţa investitorilor tocmai pentru a nu se modifica procentul etnic.

Covasna şi Harghita sunt substanţial vitregite de afluxul de investitori. Toate acestea nu fac bine ci crează impresia instabilităţii, ceea ce are un impact negativ asupra locurilor de muncă şi a dezvoltării. Sigur, nu s-au întâmplat mişcări sociale de amploare din cauza acestor chestiuni, dar nici nu ştiu ce folos ne aduc (…)”, a punctat Grama, subliniind că nu poate aproba excesele de naţionalism ale reprezentanţilor comunităţii maghiare.

Grama a mai arătat că inclusiv manifestările organizate de reprezentanţii comunităţii maghiare, la care nu participă niciodată atâţia oameni câţi anunţă roganizatorii ci mult mai puţini, nu fac bine. În context, Horia Grama s-a referit la primarul Antal Árpád şi la preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, arătând că cei doi ar face mai bine să se implice mai mult în administraţie şi să nu mai facă „poziţie aparte”, tocmai pentru ca apoi „să nu li se închidă toate uşile pe la Bucureşti”.

„Domnii Tamás şi Antal vor să pară mai vedete decât sunt, iar UDMR Covasna tot face poziţie aparte”, a apreciat Grama, referindu-se la faptul că în vreme ce conducerea centrală a UDMR s-a delimitat de mitingul pentru autonomie al Consiliului Naţional Secuiesc de duminică de la Târgu Mureş, cei din UDMR Covasna s-au deplasat acolo în semn de susţinere.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.