POLITICA 7 iulie 2022

EDITORIAL. Să-i bârfim pe Kövesi şi Geoană!

de Dumitru Manolăchescu | 734 vizualizări

„Sociopol” iese cu un sondaj numai bun de bârfit: pesedistul Mirel Palada a scos din pălăria sondorilor candidaţii cu cele mai mari şanse la alegerile prezidenţiale din 2024. Drept urmare, lumea începe să se agite, să-şi dea cu părerea, să se înjure sau să se dea deşteaptă. 

De parcă n-ar fi destule crize pe cap de locuitor, de parcă n-am avea criza energetică, criza climatică, criza preţurilor umflate, criza alimentară în pregătire, criza Covid 19 în creştere permanentă, criza educaţiei şi bunului simţ, uite că se mai arată la orizont o criză: criza preşedintelui. Care, cu siguranţă, va fi prefaţată de o criză politică.

Dar să bârfim, că e tot ce ne-a mai rămas de făcut în faţa maşinăriei politice care ne conduce spre un dezastru previzibil. Sociopol descoperă cei mai populari candidaţi la Prezidenţialele viitoare: Laura Codruţa Kövesi şi Mircea Geoană. După capul meu, ar fi şi singurii care au faţă de candidaţi cu oarece şanse. Că doar nu i-om alege pe Gabriela Firea, pe Daniel patriarhul, pe Raed Arafat, pe Al. Rafila, pe Victor Ponta sau pe generalul Ciucă, aceştia ocupând primele 8 locuri în cercetarea sociologică pe care o aşteptăm să dezbine şi mai tare naţiunea. Şi totuşi: la urmă de tot sunt şi două nume interesante, Klaus Iohannis şi George Simion. Cu şanse egale cu zero.

Dar lumea cititoare de presă e mereu nemulţumită. Nu le place Kövesi că a fost procuror şi, se ştie de la radio şanţ, a făcut dosare la comandă. Plus că are un nume antipatic românilor verzi. Plus c-a pus-o Aghiuţă să zică rău despre actualul Guvern, altfel atât de performant, ameninţându-l pe Ciucă cu Comisia Europeană dacă nu rezolvă problema avertizorilor de integritate din legea care riscă să aducă mari pagube financiare României.

Da, domnule, o critică pe d-na Kövesi chiar şi dl. Kelemen: „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă ar fi făcut declaraţiile după ce legea este promulgată”. Adică atunci când nu s-ar mai putea face nimic, este?! Interesantă logică, putem deduce că dl. Kelemen n-ar fi deloc deranjat dacă România ar fi penalizată cu câteva miliarde de euro de o Comisie Europeană avertizată de d-na Kövesi după ce preşedintele Iohannis ar fi promulgat o lege proastă. O fi şi-aici mâna Budapestei, sau e doar o pauză de respiraţie în gândirea buimacă a preşedintelui UDMR?!

Atât d-na Kövesi, cât şi societatea civilă şi presa liberă, cât o mai fi rămas din ea după ce a fost acoperită cu reclame foarte bine plătite de la Guvern, au făcut ce trebuiau să facă atunci când se mai putea face ceva. Au pus presiune pe Guvern şi Preşedinţie să nu se joace cu focul şi să păstreze independenţa Justiţiei, atâta câtă mai e după ce a fost măcelărită şi cumpărată de marile partide politice. Şi au făcut-o înainte ca tragedia să se-ntâmple, nu după, cum ar fi vrut dl. Kelemen.

Despre dl. Geoană, numai de bine. E la egalitate cu d-na Kövesi şi Gabriela Firea, dar în turul doi al alegerilor ar avea şanse în faţa d-nei Kövesi. Normal, Mircea Geoană vine direct din „împărăţia” NATO, unde s-a prezentat onorabil într-o funcţie importantă, cea de secretar general adjunct. Ne promite armament şi influenţă politică în estul Europei, nu ne ameninţă că ne pârăşte la Comisia Europeană. Cum să nu-l votezi pe sărmanul Geoană, cum să nu-i oferi ocazia să o îmbrăţişeze pe Mihaela dragostea lui într-o noapte feerică de alegeri câştigate definitiv de data asta?! Şi cum să ratăm noi ocazia să ne râdem la televizor cu Marian Vanghelie, care ne va povesti din nou cum i-a dăruit el din mita de 30 de milioane de euro trei ceasuri valorând 100.000 de euro celui care avea să fie viitorul preşedinte al României?!

Iar preşedintele Iohannis, Domnul să-i călăuzească paşii spre funcţia bine plătită care asigură gloria şi siguranţa lumii democratice, a ajuns la egalitate de procente cu Georgică Simion-AUR. O performanţă a d-lui Simion? Se poate spune şi-aşa când te baţi pentru ultimele locuri cu actualul preşedinte al ţării şi cu premierul Ciucă. Dar nu de interpretări ducem noi lipsă, veţi găsi şi dvs. destule! Că la bârfă nu ne întrece nimeni...

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.