POLITICA 1 septembrie 2017

EDITORIAL. Hagi Tudose din Las Fierbinţi

de Dumitru Manolăchescu | 810 vizualizări

Jos băncile exploatatoare, trăiască sacoşa cu bani! Cam aşa ar suna îndemnul la luptă împotriva băncilor, multinaţionalelor şi a tot ce este străin de adâncimile nebănuite ale sufletului românesc ancorat în primitivism. Un îndemn pe care eu nu-l mai vedeam posibil, dar uite că se poate. Şi cred că se va putea şi mai rău.

De ce se poate şi mai rău? Pentru că strigătul iresponsabil aparţine unui premier al României, nu lui Celentano sau Firicel. „Orăşenii” ăştia din Las Fierbinţi i-au dat, probabil, idei primului ministru Tudose. Un episod din acest serial extrem de instructiv şi profund, care ne arată adevăratul chip al românului într-o oglindă nedeformată, trata exact acest subiect. Dacă nu l-aş fi recunoscut pe ditamai premierul Tudose, aş fi zis că-i Celentano, beţivul care nu suportă un serviciu pentru că după aia vine Banca şi-ţi ia banii, devii sclavul „lu’ banca”. Bă, eşti prost?! Celentano este un personaj fabulos, aşezat într-un scenariu de film de nişte tipi talentaţi. Un prim-ministru al unui guvern, fie el şi PSD, ar trebui să înţeleagă asta şi să nu-l copieze. Un prim-ministru ar trebui să fie etalon al inteligenţei şi luptei pentru promovarea noului, nu un moş Teacă abandonat undeva în subteranele fricii de tot ce mintea lui obtuză nu poate pricepe. Un premier al României care-şi ţine banii la ciorap pentru că nu vrea să plătească un comision de doi bani „lu’ banca”. Ce mesaj transmite un asemenea om mulţimilor de români lipsiţi de informaţii, manipulaţi grosier de Putere? Vă spun eu: afară cu băncile, afară cu multinaţionalele, afară cu tot ce nu e românesc pur! De ce? Pentru că e nevoie de vinovaţi, de paratrăsnete pentru aventura cu final tragic în care PSD-ALDE au băgat ţărişoara.

Şi încă, şi încă. Un alt ipochimen, mare sculă în Alianţa de guvernare, zbiară pe la posturile TV care n-au ce face şi-l invită la dezbateri de toată jena: „Copiii românilor pleacă din ţară pentru că s-au speriat că le sunt ascultate telefoanele”... Înţelegeţi, acum, ce vă spuneam zilele trecute: s-a-ntors realitatea pe dos, românii nu pleacă din ţară pentru că n-au nici prezent, nici viitor, ci pentru că le e frică de procurorii DNA, care le ascultă convorbirile telefonice. Aşa crede şi aşa profesează un parlamentar al României, unul care face şi desface iţele politicii româneşti. Vorba lui Băsescu: să-ţi fie ruşine, Codrin Ştefănescu!

Bun, stai liniştit, de ce te agiţi? Oricum nu-i crede nimeni! – mi-ar putea spune cineva. Nu ştiu, nu mai sunt deloc sigur că aşa stă treaba când mă gândesc la alte realităţi care ne apasă ca un blestem al vreunei gene rătăcite în noi cine ştie de unde. De pildă, la nişte statistici care-ţi dau fiori: dac-ar fi să aleagă între o carte şi-un telefon mobil, românul preferă telefonul. Probabil pentru a-l putea folosi când merge să-şi facă nevoile la buda din fundul curţii.

Sau la decizia ministrului Învăţământului de a tipări şi a băga în ghiozdanele elevilor de-a 5-a manuale de Educaţie fizică şi sport. Care îţi explică la ce-ţi folosesc mâinile, picioarele şi alte organe când mergi sau alergi. Ceva de genul: „Mişcaţi piciorul drept, apoi mâna stângă şi înaintaţi cu viteza pe care o doriţi”. Îmi pare rău, cred că ministrul Liviu Pop îi crede pe copiii noştri idioţi, alt motiv nu văd ca să produci o asemenea abjecţie editorială. Doar dacă nu-i vorba de încă o afacere pentru „lipitorile” PSD-ALDE, ceea ce este foarte posibil. Unii comentatori avansează ideea că „stângăciile” premierului cu băncile sunt o invitaţie pentru afaceriştii corupţi să nu mai tranzacţioneze la vedere sumele de bani, ci să apeleze la sacoşe şi plicuri la purtător. Se prea poate...

Sunt absolut sigur că aceşti analfabeţi funcţionali care ne conduc vor fi foarte miraţi când se vor trezi în plină criză financiară provocată de masive retrageri de bani din băncile româneşti. „Cum, domnule, dar ce s-a-ntâmplat? Glumeam şi noi, doar nu ne-aţi luat în serios!”. 

Se impune o concluzie: fiţi cu ochii pe Las Fierbinţi, ca să ştiţi ce vă aşteaptă din partea „urmaşilor” din Guvern ai acestor români reprezentativi pentru cel puţin trei milioane de români!

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.