POLITICA 20 septembrie 2017

EDITORIAL. Au dat drumul la „câinii războiului”

de Dumitru Manolăchescu | 772 vizualizări

Câinii războiului cu Justiţia au scăpat din cuştile în care i-au ţinut, o vreme, protestele de stradă ale societăţii civile româneşti. Acum sunt liberi, înfometaţi şi răi. „Haita” e condusă de parlamentarii, baronii şi demnitarii Puterii. Dar cei mai răi, cei care sar direct la gâtul adversarilor sunt foştii puşcăriaşi, politicieni sau oameni de afaceri băgaţi la pârnaie de procurori, judecători, SRI, DNA şi tot ce mişcă-n ţara asta şi nu-i lasă să fure, să ajungă la guvernare, să distrugă România. Împotriva lor, foştii politicieni puşcăriaşi, actualii politicieni puşcăriaşi şi politicienii puşcăriabili duc un război necruţător.

Război în care este angrenată şi presa. În unele cazuri, cu acte-n regulă de partea patronilor puşcăriaşi, a politicienilor aflaţi la Putere. În alte cazuri, presa independentă este vânată pentru că transmite mesajul corect: nu lăsaţi Puterea să controleze toate instituţiile statului! Ieşiţi în stradă şi protestaţi la toate gesturile nedemocratice ale partidelor politice aflate la guvernare!

Da, baronii PSD-ALDE nu suportă presa independentă. Motiv pentru care ea trebuie decredibilizată, mânjită, murdărită. „Te-am văzut eu că ai intrat în biroul lui Coldea, eşti vîndut SRI-ului, eşti ofiţer acoperit sau plătit de binom...”. Lupta cu procurorii DNA şi cu serviciile secrete se duce folosind orice instrument. Uneori, instrumentul se cheamă „presa”. Ziariştii sunt băgaţi în faţă pentru a-i acoperi pe hoţii din politică. Pe cei care se pregătesc să acapareze România, s-o violeze şi-apoi s-o retrimită în „lagărul” socialist cu faţă umană patronat de Rusia şi prietenii ei.

Credibilitatea este cea mai mare avere a jurnalistului. Dacă n-o mai are, dacă Mediile ticăloase, vândute politicienilor hoţi, i-o distrug, atunci vorbele ziaristului nu mai valorează nici doi bani. Chiar dacă spune adevărul, nu-l mai bagă nimeni în seamă. În presa românească asemenea ziarişti sunt destul de puţini. Cei mai mulţi s-au vândut unor găşti politice şi de afaceri. Aşa că lupta puşcăriaşilor din politică cu cei câţiva ziarişti care mai au curajul să apere instituţiile statului de invazia politicienilor hoţi, ignoranţi sau vânduţi se apropie de punctul final.

Am mai spus, vom deveni o ţară condusă de foşti puşcăriaşi. Una în care dacă n-ai furat destul nu poţi ajunge om politic, demnitar al statului. Una în care Voiculescu şi gaşca lui vor avea statui şi vor beneficia de pensii speciale în calitate de „victime ale trinomului DNA-SRI-Presă”. Urmaşii noştri vor trăi o vreme, ei vor hotărî cât de lungă, într-o Românie care stă în cap şi vede pe dos, în care scara valorilor e aşezată invers.

Chiar dacă o să mă acuzaţi de pesimism feroce, eu cred că suntem pe cale să cam pierdem războiul cu corupţia. Zbaterile unor procurori, ale Codruţei Kovesi, ale unor oameni din SRI şi alte câteva instituţii de forţă pe care binomul PSD-ALDE încă n-a pus mâna nu mai sunt suficiente. La această oră, credeţi-mă, singura salvare se numeşte STRADA. Doar protestele străzii mai pot salva România. Pentru că, aşa cum decurg lucrurile, alegerile viitoare vor fi la discreţia aceloraşi politicieni corupţi, adunaţi în două-trei partide care încearcă să-şi pună Ţara la butonieră.

Nu pot gândi altfel când văd ce „taifun” propagandistic deşănţat nasc nişte vorbe morfolite de gurile unor urmăriţi penal precum fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, fostul pesedist Ghiţă sau fostul puşcăriaş eliberat pentru bună purtare Dan Voiculescu. Oameni care şi-ar acuza şi propria umbră dacă asta i-ar readuce în prim-planul vieţii publice. Oameni în stare să inventeze orice contra oricui ca să scape de dosarele procurorilor. Aceiaşi oameni pe care Media vândută intereselor unor găşti îi vântură seară de seară prin faţa ochilor unei naţii credule, obosite şi dezgustate. Dragomir, Ghiţă, Voiculescu, Dragnea, Şova sunt victimele, toţi cei care mai acordă credit DNA şi SRI sunt opresorii.

De-aia spun că doar Strada mai poate interveni. Pentru că de forţa Străzii se sperie toată lumea, oriunde s-ar afla.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.