POLITICA 15 iunie 2022

Dulányi-Balogh Szilárd: „Noi ar trebui să ne evidențiem prin ce facem pentru electorat, nu prin diverse lupte interne”

de David Leonard Bularca | 684 vizualizări

Președintele partidului USR Covasna, Dulányi-Balogh Szilárd, este de părere că plecarea lui Dacian Cioloș din partid a fost o „renunțare timpurie” din partea fostului prim-ministru, din cauza faptului că nu a reușit să își impună propria metodă de organizare. Președintele USR Covasna mai spune că nu toți foștii membri PLUS vor pleca în noua formațiune politică lansată de Cioloș și apropiații săi, REPER, și adaugă că USR ar trebui să se facă remarcat prin ceea ce face pentru oameni, nu prin luptele interne. 

„Pentru a înțelege situația ar trebui să încep prin faptul că într-adevăr între cele două partide politice, USR si Plus, există o diferență mare din punct de vedere al culturii organizaționale. Pentru a fi mai explicit - Plus construcție bazată pe un om, USR construcție bottom to top (n. red.: de jos în sus) și nu invers. După fuziune și câștigarea președinției USR, Dacian Cioloș a încercat teleportarea culturii organizaționale Plus în USR. Nu a reușit, a renunțat și a plecat. Din punctul meu de vedere, renunțarea a venit foarte repede, fără folosirea tuturor elementelor interne, statutare și de mediere, negociere. După plecarea din poziția de președinte, a urmat recent demisia din partid, iarăși o renunțare timpurie, pentru că am construit mai bine de 2 ani ca Alianța inițială să devină fuziune, și așteptările erau ca în USR să conlucreze și foștii colegi din Plus, dar, din păcate, nu s-a putut realiza acest deziderat, iar unii europarlamentari și pe viitor câțiva parlamentari vor alege să-l urmeze pe Dacian Cioloș. Nu toți colegii parlamentari din fostul Plus vor alege să-l urmeze pe Dacian Cioloș”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, președintele USR din județul nostru. 

Dulányi-Balogh Szilárd susține că era nevoie de mai multă deschidere la dialog în conducerea partidului. 

„Pentru a evita aceste plecări era nevoie de o mai mare deschidere la dialog din partea părților. Și aici, ca o comparație, în județul Covasna nu a existat niciodată nicio luptă fratricidă, bazată pe diferite culori de tricou între USR si Plus. Am fost coechipieri din primul moment până acum și, dacă va depinde de mine, acest lucru nu se va schimba”, a dat asigurări președintele USR Covasna.

Acesta nu are de gând să plece din USR, dar recunoaște că partidul nu se află în cea mai bună situație în acest moment.

„Nu plec din USR, am participat la fondarea partidului și la fiecare cărămidă pusă la această construcție din 2016 până astăzi. Nu ne găsim în cea mai fericită situație, dar, având în vedere „antecedentele” noastre, vezi multe momente de cumpănă în scurta noastră istorie, sunt sigur că lucrurile vor merge în direcția bună, mai ales după Congresul din 16 iulie, când vom valida rezultatul alegerilor noului președinte USR. Noul președinte va fi ales prin vot universal al tuturor membrilor și sper ca legitimitatea dată de acest vot să calmeze spiritele și să ne vedem de treabă. Noi ar trebui să ne evidențiem prin ce facem pentru electorat, nu prin diverse lupte interne de care nu e deloc interesat electoratul”, a mai spus, pentru redacția noastră, Dulányi-Balogh Szilárd. 

Dacian Cioloș și-a dat demisia din funcția de președinte al USR pe 7 februarie. Pe 31 mai și-a anunțat și plecarea din partid, alăturându-se unui nou proiect politic, REPER. 

În prezent, președintele interimar al USR este Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în perioada Guvernului Cîțu, susținut de coaliția PNL-USR-UDMR. 

Sursa foto: Dulányi-Balogh Szilárd / Facebook

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.