POLITICA 30 iulie 2012

Dezamăgit de rezultatul referendumului, Mădălin Guruianu se gândeşte la demisie

de Mediafax | 436 vizualizări

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale ca urmare a rezultatului referendumului, spunând că regretă că oamenii, între care mulţi maghiari, au ales "calea boicotului", fapt care l-a "dezamăgit peste măsură".

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, afirmă, într-un comunicat de presă transmis luni, că îi felicită în aceeaşi măsură pe cei peste şapte milioane de români care s-au prezentat la vot pentru a-l demite pe Traian Băsescu, dar şi pe cei aproape un milion de cetăţeni care au fost prezenţi pentru a-l susţine.

"Din aceeaşi nevoie de coerenţă şi consecvenţă în politică, nu pot spune decât că aceşti oameni au înţeles să fie cetăţeni. Să se prezinte şi să-şi exprime opţiunea. Restul au tăcut. Din păcate. Şi asta mă face să nu-i mai pot respecta... regretul este cu atât mai mare pentru că mulţi dintre cei care au ales această cale a boicotului au fost concetăţenii noştri maghiari, majoritari în comunitatea noastră. Faptul că nu le-a păsat de referendum şi că au ales să se uite «ca la meci, cu seminţe şi bere, la meciul USL-PDL» m-a dezamăgit peste măsură şi m-a făcut să mă gândesc profund la demersurile noastre din ultimii ani de a lupta împotriva etnicizării politicii... rezultatele sunt sporadice şi cu efecte, eventual, pe termen lung...", susţine el.

Guruianu adaugă că, în spatele tuturor dezamăgirilor, rămâne faptul sec - că USL a pierdut în demersul său de a-l demite pe Traian Băsescu şi că trebuie respectate rezultatele referendumului "cu toate riscurile, consecinţele şi demisiile care se impun".

"În spatele tuturor dezamăgirilor, rămâne faptul sec: USL a pierdut în demersul său de a-l demite pe Traian Băsescu şi, potrivit logicii democratice al cărei adept voi rămâne întotdeauna, trebuie să luăm act de aceste rezultate şi să ne comportăm aşa cum a decis majoritatea. Chiar dacă pragul de prezenţă a fost introdus forţat în acest proces electoral. Chiar dacă listele electorale nu au fost actualizate şi sunt departe de realitate. Chiar dacă un partid şi un lider din ţara vecină au îndemnat la stat acasă, dându-şi mâna în boicotarea votului, expresia fundamentală a democraţiei... Cu toate aceste «chiar dacă» rămase, atât timp cât am acceptat că acestea sunt «regulile jocului», trebuie să le respectăm. Cu toate riscurile, consecinţele şi demisiile care se impun. Eu aşa voi face", afirmă, în finalul comunicatului, preşedintele PNL Sfântu Gheorghe.

Contactat telefonic, Guruianu a declarat că intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, dar mai întâi va discuta cu colegii săi din organizaţie, precum şi cu cei din PNL Covasna.

"Mâine (marţi - n.r.) vom avea o şedinţă a PNL Sfântu Gheorghe unde vom discuta despre rezultatele referendumului şi pe urmă şi la PNL Covasna", a spus el.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 31 iulie 2012
de ce trebuie sa fim "certati" ca nu am fost la vot?, cum se explica, Dle Guruianu, ca Traian Basescu, desi nu a incalcat Constitutia, trebuia demis cu orice pret. A fost Referendumul celor 270 de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.