POLITICA 17 ianuarie 2022

Deputatul UDMR de Covasna Miklós Zoltán vrea să propună majorarea plafonului la achizițiile publice directe

de Iulia Drăghici - Taraș | 625 vizualizări

Măsura se leagă de creșterea prețurilor la materiale de construcții și energie electrică

O inițiativă legislativă prin care se va propune majorarea plafonului privind achizițiile publice va fi lansată de către deputatul UDMR de Covasna Miklós Zoltán, după cum acesta a anunțat într-o conferință de presă. Ideea vine în urma discuțiilor cu mai mulți primari din localități covăsnene, care s-au văzut nevoiți să treacă prin sistemul de licitații publice investiții care înainte de majorarea prețurilor în construcții s-ar fi putut face fără acest pas. 

Există un plafon sub care se putea merge cu achiziție directă. S-au dus prețurile la materiale de construcții, la energie și așa mai departe și deja și la intervenții minore, lucrări minore, din cauza acestor creșteri de prețuri sar de plafonul de achiziție publică. Nu știu în ce măsură am putea crește acel plafon, măcar cu aceeași proporție cu care au crescut prețurile la materiale de construcții și energie electrică, astfel încât cumva să atenuăm acest impact. Practic, aceleași lucrări care ca și volum au fost în plafonul de achiziție directă să rămână acolo. Probabil o soluție ar putea fi să actualizăm acest plafon cu acești indici cu care au crescut prețurile la materiale de construcții și la energie electrică”, a declarat Miklós Zoltán, precizând și că acest demers se numără printre prioritățile sale pentru anul 2022. 

Deputatul a spus că săptămâna trecută a început un tur al comunelor din județul Covasna, în cadrul căruia se întâlnește cu primarii și discută despre problemele cu care aceștia se confruntă. Soluțiile astfel identificate la problemele comunelor vor fi transformate în inițiative legislative. Turul va continua și săptămâna acesta. 

O propunere, care de asemenea va fi transpusă într-o inițiativă legislativă, care s-a ivit în urma acestor întâlniri este și cea prin care primăriile să poată apela la ANAF pentru a putea scăpa de golurile din bugete cu care se aleg pentru că cetățenii nu își plătesc amenzile, fie de circulație, fie de ordine publică și altele. 

Sursa foto: Facebook/ Miklós Zoltán.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.