POLITICA 20 mai 2011

Deputatul Horia Grama se menține împotriva reorganizării sistemului sanitar covăsnean

de Monica Vrânceanu | 599 vizualizări
Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama s-a referit ieri într-o conferinţă de presă la situația Spitalului Dr. „Radu Horia” de la Vâlcele, arătând că interpelarea sa către ministrul Sănătății Cseke Attila prin care cerea să i se explice clar rațiunile mutării sediului spitalului, a primit un răspuns ”în bătaie de joc”. Horia Grama consideră că reforma sanitară, inclusiv cea din Covasna, s-a făcut fără nicio

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama s-a referit ieri într-o conferinţă de presă  la situația Spitalului Dr. „Radu Horia” de la Vâlcele, arătând că interpelarea sa către ministrul Sănătății Cseke Attila prin care cerea să i se explice clar rațiunile mutării sediului spitalului, a primit un răspuns ”în bătaie de joc”.

Horia Grama consideră că reforma sanitară, inclusiv cea din Covasna, s-a făcut fără nicio analiză, iar motivul pentru care se vrea mutarea Spitalului de la Vâlcele la Întorsura Buzăului este acela că există interese pentru clădirea ce va rămâne goală.

”Există un interes foarte mare al Consiliului Județean (CJ) Covasna de a lua clădirea Spitalului de la Vâlcele. Nu știu de ce, dar prevăd că acea clădire va fi refăcută pe banii statului și apoi dată în concesiune către cine știe ce privat. CJ vrea să cumpere și Hotelul Bodoc, ca să fie reparat apoi prin bani de la Ministerul Dezvoltării și Turismului și dat tot așa mai departe către privați (...). Așadar, CJ Covasna se transformă în agent imobiliar și turistic”, a arătat Grama.

În același timp, deputatul PSD a fost de acord că proprietarul Hotelului Bodoc și al obiectivelor de la Vâlcele și din alte părți ale județului, omul de afaceri brașovean Ioan Niculae, ar trebui să fie responsabilizat pentru starea deplorabilă a acestora. Horia Grama a admis că privatizarea acestor obiective s-a făcut pe vremea guvernării PSD, arătând că respectiva privatizare ”a fost făcută cu ață albă”. În același timp, Grama a arătat că statul ar trebui să-i ia acum toate aceste proprietăți lui Niculae, pentru că le-a distrus și nu a investit nimic în ele.

 

Atac la PDL

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că recentul Congres al PDL, unde a fost aleasă noua conducere a partidului de guvernare, s-a dovedit a fi ”un spectacol regizat”, inclusiv prin faptul că a existat un număr mic de participanți activi.

Horia Grama a declarat că a fost dezamăgit de ”tonul triumfalist” cu care s-a vorbit la Congresul PDL, mai ales în condițiile în care democrat-liberalii nu au vorbit deloc despre soluții pentru ieșirea țării din actuala criză.

”Discursul lui Vasile Blaga a adus o tentă critică în Congres, dar nu suficient pentru a-i aduce pe cei din PDL cu picioarele pe pământ, la realitate. PDL rămâne doar un partid care sacrifică interesele populației pentru a umple buzunarele clientelei politice”, a mai spus Grama pe acest subiect.

Deputatul PSD s-a referit și la adoptarea tacită în Camera Deputaților a legii care modifica prevederea din Legea Învățământului referitoare la învățarea istoriei și geografiei în limba maternă de către minorități. În acest caz, Horia Grama consideră că PDL nu este deloc șantajabil de către UDMR, fiind de părere că trecerea tacită a modificării legii prin Camera Deputaților nu a fost întâmplătoare.

”Oricum ar fi, UDMR nu va pleca de la guvernare, PDL va promite Uniunii blocarea în Senat a legii, totul e un joc (...). În orice caz, nu este normal ca istoria și geografia să fie învățate în limba minorităților. Și asta pentru că, iată, în Covasna, 80% dintre absolvenții de licee cu predare în limba maghiară nu știu să poarte o conversație uzuală în limba română... Cum e posibil să termini o școală în învățământul de stat și să nu cunoști limba statului respectiv?  Deci argumente pentru modificarea acestui pasaj din Legea Învățământului există”, a punctat deputatul Grama.

Horia Grama a atacat și PDL Covasna, punctând scurt că acest partid ”deși recunoaște că nu prea are specialiști, merge înainte cu politica de cadre”. Astfel, Horia Grama a arătat că ”fosta mare specialistă în finanțe, Angela Negoiță, s-a specializat în agricultură”, făcând astfel referire la recenta numire a președintei Organizației de Femei a PDL Covasna la conducerea Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Covasna.

Deputatul PSD a insistat şi pe faptul că este scandaloasă cedarea sediului nou al Poliției și terenurilor acesteia de lângă Jandarmerie către municipalitate pentru construirea de locuințe ANL. Astfel, Grama a arătat că va depune o interpelare la MAI și o sesizare la Comisia de Apărare a Camerei Deputaților.

În ceea ce privește Uniunea Social Liberală (USL), Horia Grama a arătat că nu are nimic împotriva listelor separate la alegerile din 2012 pentru CJ sau Primăria și Consiliul Local Sfântu-Gheorghe, și a înaintat ideea potrivit căreia la Întorsura Buzăului PSD și PNL vor merge pe o listă comună, posibil și la Covasna.

 

Măsuri împotriva celui care a facilitat prezenţa lui Columbeanu în Parlament

Membru în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, Horia Grama intenționează să ceară Biroului Permanent al Camerei să ia măsuri disciplinare împotriva celui care a făcut posibil accesul omului de afaceri Irinel Columbeanu în cadrul acesteia. Potrivit lui Grama, omul de afaceri încearcă să facă presiuni mediatice în care implică Parlamentul și Comisia, ceea ce este de neacceptat.

„Nu ştiu cine i-a facilitat intrarea în Comisie, pentru că biroul comisiei nu a luat o astfel de hotărâre, dar ne-am trezit pe ordinea de zi, la primul punct, cu analiza cazului Columbeanu și e ruşinos că Parlamentul a intrat în acest joc. Ne-am trezit la Comisia pentru drepturile omului cu marele om de afaceri şi, aş spune eu, artist de televonele, domnul Irinel Columbeanu”, a arătat Horia Grama, insistând că nu știe cine a facilitat accesul lui Columbeanu, dar că acest lucru este „rușinos”, mai ales că omul de afaceri face un joc mediatic în care ”își spală rufele familiei pe la televizoare”.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
LESUCA DIN HETEA, 25 mai 2011
statue de ...........
zyta, 25 mai 2011
daca toti bolnavii in frunte cu d-na doctor popescu (fosta baciu)ar fi zbierat la minister , pe strazisi ,la prefectura pentru postul managerei vigheci la ora actuala spitalul C.P.N.M.Dr.RADU HORIA citeste integral
UN MEMBRU P.S.D., 24 mai 2011
D-LE GRAMA DE CE PROMITETI CEVA CE NU PUTETI REALIZA DE EX. (CA NU VA DESFINTA SPITALUL VILCELE) SAU DIN PRIETENIE PENTRU D-NU MEREUTA GHEORGHE STEFAN ATI PROMIS CA-I TINETI FICA VITREGA VIGHECI citeste integral
P.S.D., 24 mai 2011
In P.D.L. a inceput "migrarea" fostilor activisti ai mult iubitului Partid Comunist inspre esalonul secund....in P.S.D.in continuare se dau "declaratii" de presa.....
Are El, 22 mai 2011
Mutarea bolnavilor tocmai la Întorsură e crimă curată, oamenii aceia sunt afectaţi de frig şi acolo e printre cele mai friguroase locuri... Holospin, scrieţi mult şi plictisitor, probabil un citeste integral
Marian, 20 mai 2011
scuze pentru cateva litere lipsa.am o tastatura cam veche.
Marian, 20 mai 2011
Stimate Costi Holospin,am tot respectul pentru ideile si solutiile dumneavoastr,ar fi timpul sa si faceti ceva concret pentru ca de soluti suntem satui.
Gogu de la LNP, 20 mai 2011
Dle. Holospin instinctual am vrut sa scriu...aveti o varsta. Dar de foarte mult timp am realizat ca varsta, in cazul oamenilor, este doar o chestie ce tine de genetica fiecaruia si nu implica citeste integral
Costi Holospin, 20 mai 2011
"Sunt vremuri grele domnule Grama pentru social-democrati, cei al caror partid a dominat scena politica romaneasca in primii 15 ani dupa caderea comunismului. Scos de la putere in 2004, PSD a reusit citeste integral
LESUCA DIN HETEA, 20 mai 2011
UITE ASA SE VEDE CINE ESTE VINOVATUL. IN ORICE CAZ TOATE ACTIUNILE PENTRU A OPRI MUTAREA SPITALULUI S AU TRANSFORMAT IN BARFE SI RAUTATI.INTERESUL CELOR PUTINI SI PUTERNICI PRIMEAZA IN FATA CELOR citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.